Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Land art και φθινόπωρο!

Andy Goldsworty, Julia Brooklyn και Richard Shilling! Οι καλλιτέχνες της φύσης που μας ενέπνευσαν για τις φθινοπωρινές μας εξερευνήσεις. 
 Με τον όρο Τέχνη της Γης ορίζεται η εικαστική τέχνη, τάση αγγλοσαξονικής προέλευσης, που έχει ως αντικείμενο το έδαφος, τη φύση, τη Γη, με την έννοια ότι η δράση των καλλιτεχνών λαμβάνει χώρα στο έδαφος αναθεωρώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Έτσι απορρίπτουν τα παραδοσιακά μέσα της τέχνης και το παραδοσιακό σύστημα διάδοσης του έργου της τέχνης (πρόσβαση από http://users.sch.gr/pchaloul/october__2013_12.pdf). 

Κάθε τμήμα ανέλαβε να παρουσιάσει στο άλλο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της τέχνης ενός από τους προαναφερόμενους καλλιτέχνες και οι κυρίες ανέλαβαν να παρουσιάσουν κι εκείνες το έργο ενός καλλιτέχνη μέσα από εικόνες. Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε κι εμείς φθινοπωρινά υλικά της φύσης (φύλλα, κουκουνάρια, κάστανα, ξυλαράκια, καρπούς) για να δημιουργήσουμε και ξεχυθήκαμε στο χλοοτάπητά μας με πολλή φαντασία!



Τόοοσα φύλλα, είπαμε να τα ομαδοποιήσουμε και να τα μετρήσουμε! 
Άλλα μεγάλα, άλλα μικρά, σε διάφορα σχήματα... ακριβώς όπως εμείς οι άνθρωποι... πόσα μας διδάσκει η φύση...









Αχ και αυτά τα σαλιγκαράκια! Μας τα πήραν τα μυαλά! Τα παρατηρήσαμε, τα ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας να τα έχουμε παρέα κάτω από το φυλλοβόλο δέντρο!








Κι αυτά τα πουλιά δεν έχουν κουραστεί να ταξιδεύουν;;; Τα είδαμε και τα αποχαιρετήσαμε από τα παράθυρα του σχολείου μας. Έπειτα φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας με τη μέθοδο οριγκάμι. Έτσι για να εξασκηθούν και τα χεράκια μας! Από πού φεύγουν και πού πάνε;;;; Φεύγουν από την Ευρώπη και πηγαίνουν στην Αφρική! Θα μας ξανάρθουν την άνοιξη! 





Και φρούτα και λαχανικά και καρπούς, όλα τα έχει το φθινόπωρο! Τα παρατηρήσαμε, τα ομαδοποιήσαμε κι έπειτα καταγράψαμε σε ραβδόγραμμα με καλαμάκια τις φρουτοπροτιμήσεις μας! 








Κι άλλες φθινοπωρινές κατασκευές για να στολίζουν το σχολείο μας! Ειδικά αυτή η κουρτίνα με τα φύλλα είναι το καμάρι μας!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου