Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Μακριά και κοντά...


Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με τηλεκπαίδευση καθώς οι καιρικές συνθήκες επέβαλαν αυτή τη συνθήκη. Στις κρύες μέρες που θα ακολουθούσαν μόνο τα παραμύθια μπορούσαν να φέρουν "ζεστασιά" κι έτσι κύλησαν οι μέρες μας. Όταν με το καλό επιστρέψαμε συζητήσαμε όλοι για το πόσο όμορφο είναι που όταν κλείνουν τα σχολεία, καταφέρνουμε να βρεθούμε ηλεκτρονικά. Αυτή η συζήτηση στάθηκε μια καλή ευκαιρία να στήσουμε την κοινή γωνιά του υπολογιστή στο σχολείο μας και να μιλήσουμε για τους κινδύνους του διαδικτύου. Ας τα δούμε όμως από την αρχή...


Μέρα πρώτη και το Τρελό Πάπλωμα της Ρόζυ Ροζ μας συντρόφεψε και μας ταξίδεψε σε σχήματα, χρώματα και σχέδια και φυσικά δεν παραλείψαμε να φτιάξουμε το συνεργατικό δικό μας πάπλωμα!







Δεύτερη μέρα ο λατρεμένος Ραφτάκος των λέξεων που αντί για κλωστές χρησιμοποιούσε λέξεις που ζεσταίνουν τις καρδιές! Φυσικά φτιάξαμε κι εμείς ζεστά ρούχα! 








Τρίτη και τελευταία μέρα η γνωστή Παπλωματού με το ιδιαίτερο δώρο της και το υπέροχο νόημα για την αλληλεγγύη! Εμείς σκεφτήκαμε και ζωγραφήσαμε ή βγάλαμε φωτό τί θα θέλαμε να χαρίσουμε σε ανθρώπους που αυτές τις  κρύες μέρες τους λείπουν στέγη, τροφή, παιχνίδια, χαρά και αγάπη... 



Κατά την επιστροφή μας συζητήσαμε αρκετά για αυτές τις ημέρες της τηλεκπαίδευσης και κάναμε μία μικρή έρευνα σχετικά με τις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε ο καθένας. Εκτός κάποιων απουσιών καταλήξαμε ότι οι περισσότεροι έχουμε υπολογιστή ή tablet στο σπίτι μας και τα χρησιμοποιούμε για διάφορους λόγους, για να ακούμε μουσική, να παίζουμε, να ζωγραφίζουμε, να παρακολουθούμε ντοκιμαντέρ και φυσικά για να κάνουμε μάθημα... 


Συζητώντας ανακαλύψαμε και πολλές ακόμα χρήσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως να στέλνουμε μηνύματα, να βλέπουμε φωτογραφίες, ταινίες και παραστάσεις, να κάνουμε βιντεοκλήσεις, να ζωγραφίζουμε, να εργαζόμαστε, να γράφουμε και πολλά ακόμη!





Τώρα πια ήμασταν έτοιμοι να στήσουμε και τον δικό μας υπολογιστή και να δούμε τα βασικά του μέρη. Η οθόνη, ο επεξεργαστής, το ποντίκι και το πληκτρολόγια αποτυπώθηκαν και στις ζωγραφιές μας και φυσικά όλα αυτά συνδεδεμένα με καλώδια μεταξύ τους.





Έφτασε και η ώρα να απασχοληθούμε στον υπολογιστή μας γράφοντας και ζωγραφίζοντας και να δούμε και τις διαφορές από το tablet. 








Στο σημείο αυτό ήρθε και η Αθηνά και μας είπε την δική της ιστορία (από το 
saferinternet4kids.gr) δίνοντάς μας την βασική οδηγία ότι κατά την ενασχόλησή μας με το διαδίκτυο είναι σημαντικό να ζητάμε βοήθεια από τους γονείς ή τους δασκάλους μας για κάθε τί που συμβαίνει γιατί μπορεί να βρεθούμε σε δυσάρεστες εκπλήξεις που θα μας αναστατώσουν ή και θα μας πληγώσουν. 


Τέλος ορίσαμε όλο το σχολείο μαζί τους κανόνες αλλά και τη σειρά που κάθε τμήμα θα έχει δικαίωμα πρόσβασης στη γωνιά και με τρόπο δίκαιο και κυρίως ασφαλές θα χαρούμε την καινούρια μας ενασχόληση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου