Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ποιος ξέρει στ’ άλλα τ’ άστρα τί λαοί και τί κάστρα... (Κ. Παλαμάς)


Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που εξερευνούμε το ηλιακό μας σύστημα. Πάντα ο κόσμος των πλανητών και των άστρων ελκύει μεγάλους και μικρούς... και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσουμε την μαγεία του σύμπαντος! 




Τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να αναλύσουμε είναι το σχήμα και το μέγεθος των πλανητών του ηλιακού συστήματος, η απόστασή τους από τον ήλιο και φυσικά η τροχιά που ακολουθούν. Πλούσιο εποπτικό υλικό μας βοήθησε να μελετήσουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά και η χρήση βιβλίου επαυξημένης πραγματικότητας που ζωντάνεψε την περιφορά και τροχιά των πλανητών μας εντυπωσίασε ιδιαιτέρως!


Οι περιγραφές, οι εικόνες και τα βίντεο μας ενέπνευσαν να αναπαραστήσουμε εικαστικά το ηλιακό σύστημα το οποίο βλέπαμε συνέχεια ζωντανό στο tablet!








Επόμενος σταθμός η εκτόξευσή μας στο σύμπαν! Μιλήσαμε για το απαιτητικό επάγγελμα του αστροναύτη και παρακολουθήσαμε πολλά βίντεο σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσής τους στα ταξίδια τους. Με τη φαντασία μας γίναμε κι εμείς για λίγο αστροναύτες και κάναμε ένα ταξιδάκι στο σύμπαν με τον πύραυλό μας! Κατά την επιστροφή μας ζωγραφίσαμε όλα τα όμορφα που είδαμε εκεί ψηλά! Φυσικά συζητήσαμε και για την ιδιότητα της βαρύτητας που είναι υπεύθυνη για την τροχιά των πλανητών αλλά και την έλξη των ανθρώπων και αντικειμένων στη γη και την παρομοιάσαμε με την έλξη ενός μαγνήτη και ενός μεταλλικού αντικειμένου. Έτσι κατανοήσαμε γιατί οι αστροναύτες πετάνε στο διάστημα.


Φυσικά τα βιβλία, τα παζλ και τα αυτοσχέδια παιχνίδια δεν έλειψαν και αυτή την εβδομάδα από το πρόγραμμά μας καθώς όλα αυτά συμβάλλουν στην εμπέδωση και κατανόηση της θεματικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου