Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Η αγάπη θέλει φρόνεψη....


Κάθε χρόνο δεν χάνουμε την υπέροχη ευκαιρία εν όψει της 14ης Φεβρουαρίου να κολυμπήσουμε με τα παιδιά στον βυθό της αγάπης, αυτό το συναίσθημα που με ευκολία "πύργους καταλεί και κάστρα ρίχνει κάτω"... Φυσικά ξεκινήσαμε αναγνωρίζοντας τα πιο κοντινά μας είδη αγάπης...και στο τέλος γιορτάσαμε τον έρωτα με τις τιμές που του αξίζει!


Οι πίνακες του Klimt μας βοήθησαν να εντοπίσουμε γνωστά σε όλους μας είδη αγάπης και να τα κατονομάσουμε. Αγάπη μητρική, αδελφική, πατρική, φιλική και φυσικά έρωτας!!! Στη συνέχεια συνδέσαμε κάθε πίνακα με μία μαντινάδα εντοπίζοντας τις αναφορικές λέξεις (μάνα, πατέρα, αδέρφια, φίλους, έρωτας) και φυσικά αποτυπώνοντάς την εικαστικά.


Στο τρίτο στάδιο αφεθήκαμε στη μαγεία των τραγουδιών και προσπαθήσαμε από τους στίχους να βρούμε για ποια αγάπη μιλάει κάθε τραγούδι... Φυσικά χορέψαμε και το χαρήκαμε με τη ψυχή μας! Τα τραγούδια της αγάπης έγιναν... τα αγαπημένα μας!!!





Μετά από όλα αυτά φτιάξαμε το δάσος της αγάπης αλλά και το στεφάνι της αγάπης να μας υπενθυμίζουν πόσο όμορφες πράξεις κρύβει η αγάπη!









Τα παραμύθια, οι μύθοι και οι ιστορίες είχαν την τιμητική τους! Τα είδαμε σε animation, οι κυρίες μας τα έπαιξαν στην παραμυθοποδιά.... και εντοπίσαμε σε ποιο είδος αγάπης απευθύνονται αλλά και ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της αγάπης...





Τα διαβάσαμε ξεφυλλίζοντας τα βιβλία και αποτυπώνοντας στις ζωγραφιές μας αγάπες που έγραψαν ιστορία στην ανθρωπότητα, όπως ο Ορφέας και η Ευριδίκη αλλά και ο Ερωτόκριτος με την Αρετούσα!








Οι κυρίες δραματοποίησαν την "Αράχνη μόνη ψάχνει..." της Λήδας Βαρβαρούση και γελάσαμε πολύ με τα καμώματά της αλλά χαρήκαμε που βρήκε τελικά τον έρωτα που έψαχνε!








Επίσης διαβάσαμε τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής που κάποτε φτιάξαμε ως βιβλίο στο σχολείο μας γιατί πάντα φροντίζουμε να αξιοποιούμε το υλικό προηγούμενων ετών. Τέλος θυμηθήκαμε άλλες ερωτικές ιστορίες γνωστών παραμυθιών και τις αναφέραμε περιληπτικά, όπως η Άριελ, ο Περσέας και η Ανδρομένα και η Τοσοδούλα...


Με τις ανάλογες κάρτες βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και φτιάξαμε το δικό μας παραμύθι αγάπης ζωντανεύοντας τους ήρωές μας σε ένα 3d παιχνιδοβιβλίο!








Φτάνοντας στο τέλος της εβδομάδας φτιάξαμε το αειφόρο δωράκι μας για τους γονείς μας, μια καρδιά με βέλος, όπως ο Έρωτας στο μύθο, και μέσα στην καρδιά ζωγραφισμένος ο έρωτας με τα μάτια κάθε παιδιού... 






Αφού λοιπόν όλα αυτά τα δουλέψαμε στις τάξεις μας, οι χλωροφίλοι μας ζήτησαν να βρεθούμε όλοι μαζί τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με τις μάσκες μας, ώστε να ανταλλάξουμε όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που αναλύσαμε. Έτσι κι έγινε, εκμεταλλευόμενοι και τον υπέροχο και ιδιαιτέρως ζεστό καιρό! 

Ευχόμαστε αγάπη, κάθε είδος αγάπης να ανθίζεις στις ψυχές όλων μας!

"Η αγάπη θέλει φρόνεψη, θέλει ταπεινοσύνη, θέλει λαγού περπατησιά κι αετού γρηγοροσύνη"












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου