Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο εαυτός μου: Ένα υπέροχο παζλ!!!


Πριν από τον κόσμο ας γνωρίσουμε τον εαυτό μας γιατί κι αυτός είναι ένας ολόκληρος και υπέροχος κόσμος!!!





Ξεκινάμε φυσικά με παρατήρηση! Χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τα μάτια και το μυαλό μας να βλέπουν βαθιά και με λεπτομέρεια! Ένας καθρέφτης είναι πάντα χρήσιμος για να απαθανατίσουμε εικαστικά τις προσωπογραφίες μας εντοπίζοντας τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά.      

 Μετρήσεις λοιπόν και καταγραφές για να δούμε τί χρώμα μάτια έχουμε, πόσο ύψος, πότε έχουμε γενέθλια, από πόσα μέλη απαρτίζεται η οικογένειά μας και χίλια δυο άλλα μέσα από πίνακες διπλής εισόδου, ραβδογράμματα και πίτες!!! Αμέ! Στο νηπιαγωγείο καλλιεργούμε τις μαθηματικές μας δεξιότητες με κάθε ευκαιρία!  

 Ήρθε όμως η ώρα να προχωρήσουμε βαθύτερα στο ποιοι είμαστε τελικά... Έτσι λοιπόν φορτωθήκαμε σακουλάρες από τα σπίτια μας με τα αγαπημένα μας υπάρχοντα αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη γέννησή μας έως σήμερα! Υλικό που παρουσιάσαμε, παίξαμε και το χαρήκαμε πραγματικά!                                                                          

 Πόσα βιβλία δεν διαβάσαμε με αφορμή το θέμα του εαυτού μας!!!! Βιβλία με λόγια και χωρίς, βιβλία που κάναμε μπουγάδα αλλά αυτό που μας έκλεψε την καρδιά είναι η αγαπημένη μας γάτα που δεν ήθελε να είναι γάτα αλλά μετά από σκέψη αποφάσισε ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να είναι, είναι... γάτα!!! Αχ Μαγδάλω είσαι απίθανη!!!

Παιχνίδια πολλά για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!!! Συνθέσεις παζλ με την εικόνα μας, παιχνίδια προτιμήσεων, τυφλόμυγα, θεατροτρέλες και διάφορα άλλα με αποκορύφωμα τα παιχνίδια με πρωταγωνιστές τις κυρίες! Μάθαμε και όσα προσπαθούν να κρύψουν!!!! Χαχα!!!

Μέρος του εαυτού μας η οικογένειά μας, είτε ζούμε όλοι μαζί σε ένα σπίτι, είτε είναι ζωγραφισμένα τα μέλη της οικογένειάς μας στα φύλλα της καρδιάς μας και σαν αερόστατο μας σηκώνουν ψηλά...





Όοοοοολα αυτά τα πήραμε σε ένα βιβλίο φτιαγμένο από χαρτόκουτα, έξω από το οποίο υπήρχε το παζλ του εαυτού μας... Γιατί τί άλλο είναι κάθε άνθρωπος πέρα από ένα παζλ που πάντα ανακαλύπτεις ένα καινούριο μικρό κομμάτι;;;;  Σημασία έχει να ξέρεις πώς να τα ανακαλύπτεις και να τα ζωγραφίζεις με τα πιο όμορφα χρώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου