Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Μηδέν της τύχης... (Πλούταρχος)

Στις 13/10 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών και είναι μια ευκαιρία να μάθουμε την πρόληψη και να εφαρμόσουμε ασκήσεις σεισμικής ετοιμότητας για ένα τόσο συχνό φαινόμενο στον τόπο μας.

Αρχικά ας διερευνήσουμε τί ξέρουμε σχετικά με τον σεισμό και στη συνέχεια ας εξετάσουμε το εσωτερικό της γης μας και με απλά υλικά το φαινόμενο ταλάντωσης των τεκτονικών πλακών.

Στη συνέχεια δραματοποιήσαμε τον μύθο του Εγγέλαδου που τόσο μας εντυπωσίασε και φυσικά φτιάξαμε και το άγαλμά του με τα γνωστά και αγαπημένα μας υλικά, χαρτόκουτες!!!

Έπειτα ακολούθησαν οι προσομοιώσεις, με διάφορα υλικά, με το ίδιο μας το σώμα και στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώξαμε να αντιληφθούμε όσο το δυνατόν βαθύτερα το φαινόμενο του σεισμού.

Σειρά πήρε η εφαρμογή των οδηγιών προκειμένου να προστατευτούμε. Επειδή το σχολείο μας είναι μεγάλο με διαφορετική επίπλωση ήταν αναγκαίο να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις οδηγίες για κάθε χώρο, στις τάξεις, στον κοινό χώρο, στην βιβλιοθήκη, στις αίθουσες χαλάρωσης και στο διάλειμμα στον αύλειο χώρο. Τελικά γινόμαστε τρία τρένα όσα και τα τμήματά μας και με σειρά που έχουμε αποφασίσει μεταξύ μας οδηγούμαστε στο σημείο συγκέντρωσης στην αυλή μας.

Ας καταγράψουμε αυτά τα σοβαρά βήματα να τα θυμόμαστε γιατί η οπτικοποίηση βοηθάει τη μνήμη. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου