Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ήρθε ο χειμώνας ο σοφός!


Παγώσαμε πια και είναι καιρός να μιλήσουμε για πάγο, κρύο, χιόνι και όλα τα όμορφα που η φύση δημιουργεί...








Τί ξέρουμε όμως για τον χειμώνα; Πολλά γνωρίζουμε και πολλά υπάρχουν να μάθουμε...











Πώς θα τα μάθουμε;;;;  Μα στα παραμύθια φυσικά κρύβονται οι αλήθειες. 











Οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι μα ούτε και οι χιονάνθρωποι κι αυτό αποδεικνύεται από τους εξ αποστάσεως χιονάνθρωπους που δημιουργήσαμε! 









Η κακοκαιρία που κράτησε κλειστά τα σχολεία ενίσχυσε την εφευρετικότητά μας και βρήκαμε τρόπους να ζεστάνουμε τις καρδιές μας ακούγοντας το τραγούδι του Σαββόπουλου. 


Ο πάγος είχε την τιμητική του και μας συντρόφευσε στα παιχνίδια μας!











Μέχρι και οι λέξεις καλύφθηκαν με χιόνι! 












Και όλα αυτά συνέβησαν πάνω στο παγοδρόμιό μας! Το καταχαρήκαμε κάνοντας σκι, έλκηθρο, γλίστρες και πολλές πολλές τούμπες!









Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να τιμήσουμε τον χειμώνα χωρίς το πολυπόθητο χιόνι! Το φτιάξαμε με σόδα και μαλακτικό μαλλιών και του δώσαμε πολλά σχήματα και μορφές!








Τα λατρεμένα μας ζώα μπαίνουν σε μια κατάσταση αναμονής λόγω των καιρικών συνθηκών μέσω της χειμερίας νάρκης και του χειμέριου ύπνου. Ποιες όμως είναι οι διαφορές των δύο καταστάσεων; Ένα βίντεο μας έδωσε τις απαντήσεις κι εμείς τις καταγράψαμε σε πληροφοριακό κείμενο. 




Μετά από όλα αυτά ενεργοποιήσαμε τις αισθήσεις μας και αναπαραστήσαμε τον χειμώνα μέσα από αυτές φτιάχνοντας ένα βιβλίο. 









Σε πίνακα αναφοράς αναπαραστήσαμε εικαστικά κάθε αίσθηση.











Και σταθήκαμε στην όραση αλλά κυρίως στην ακοή μας.... επεξεργαστήκαμε τον πίνακα με τα μάτια μας αλλά κυρίως με τα αυτιά μας....και ακούσαμε τόσα πολλά να συμβαίνουν κάτω από το χιόνι... Κάναμε ανάγλυφο και αυτόν τον πίνακά μας για έναν ιδιαίτερα καλό σκοπό που δεν θα αποκαλύψουμε ακόμα.... 




Παίξαμε λίγο παραπάνω με τις αισθήσεις μας και απολαύσαμε τις τρέλες του χιονάνθρωπου στο σακουλάκι! Μα πού πήγαν τα μάτια του;;;; 









Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Μια ομαδική βγαλμένη από όνειρο, όνειρο χειμωνιάτικο, χιονισμένο και αγαπησιάρικο!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου