Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Καλώς μας ήρθες 2022!

 


Η εβδομάδα μας ήταν γεμάτη όνειρα, ευχές και θετική διάθεση για το νέο έτος! Να φύγει ο κορωνοϊός και να μας ξανάρθει ο Άγιος Βασίλης αλλά και να μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον πλανήτη και η χαρά είναι δικαίωμα και των ζώων...





Αρχικά φτιάξαμε την πόρτα των ευχών και καταγράψαμε εκεί ό,τι θέλουμε περισσότερο! Θα την βλέπουμε όλη τη χρονιά και θα ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές! Το 2022 ήταν μια ευκαιρία να παίξουμε με το 2 και τη θέση του μέσα στον αριθμό. 




Φυσικά καλωσορίσαμε το νέο έτος και στα αγγλικά χορεύοντας και τραγουδώντας bye στον παλιό χρόνο και hi στον καινούριο! 









Ο νέος χρόνος σηματοδοτεί πάντα τη νέα αρχή και τους νέους στόχους. Εμείς βάλαμε στόχους προσωπικούς συνοδευόμενους από λίγη μαγεία (το αλάτι της ζωής) και τους καταγράψαμε στα μαγικά ραβδάκια μας αλλά και στόχους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. Τα καταγράψαμε κι όλας για να δούμε τί θα καταφέρουμε.


Εκτός όμως από τις ευχές και τους στόχους, είναι απαραίτητα και τα όνειρα... Το Νοτούρνο, η θερμή ατμόσφαιρα και η φαντασία μας , μας βοήθησε να εκφράσουμε τα πιο τρελά όνειρά μας και να τα ντύσουμε με κρυμμένα στοιχεία σε μαγικές ζωγραφιές!




Αφού μιλήσαμε για όνειρα, ήρθε στην τάξη μας ο πίνακας του Joan Miro "The colors of my dreams" και μας ώθησε να τον παρατηρήσουμε με τρόπους μοναδικούς, ανάποδα, με φακό, με ζελατίνες, με τηλεσκόπια... και κάθε φορά ανακαλύπταμε και κάτι καινούριο! Μάλιστα ο πίνακας μας συνάρπασε τόσο πολύ που αποφασίσαμε να τον μετουσιώσουμε σε ανάγλυφο ώστε να τον κάνουμε δώρο.... ε αυτό θα σας το πούμε αργότερα! 
Καλή χρονιά με υγεία, όνειρα, στόχους, ενσυναίσθηση και αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου