Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Λιακάδα, ελευθερία κι ένα μικρό λουλούδι!

 


Άνοιξη πια! Ας κάνουμε το σχολείο μας πολύχρωμο, μυρωδάτο και κυρίως φορέα οξυγόνου για τη γη μας!!! 








Η πρώτη που παραπονέθηκε για τα μαλλιά της ήταν η Λέβη μας! Ξερά, αχτένιστα και θαμπά!!! Υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρουμε;;;;  Μάλλον όχι... αλλά λύσεις πάντα υπάρχουν! Θα τα αντικαταστήσουμε με καινούρια λεβάντα! Τώρα η Λέβη μας είναι χαρούμενη κι εμείς επίσης!




Αλλά δεν μας αρκεί αυτό για να νιώσουμε την Άνοιξη! Άλλωστε τα Βιβλία σε Ρόδες μας προδιαθέτουν να ερευνήσουμε τα φυτά και τα λουλούδια και να φανταστούμε κήπους.... Ονειρόκηποι!!!







Ε αφού το φανταστήκαμε γιατί να μην το δημιουργήσουμε;;; Ας ξεκινήσουμε με σεμνούς στόχους και ας κάνουμε κήπους στις τάξεις μας. Σποράκια, χώμα, φως, νερό και αγάπη και τα σποράκια μας αποδίδουν!!! 






Πάμε ένα βήμα παρακάτω τώρα! Ένας τεράστιος κήπος στο σχολείο μας μέσα σε ρόδες και πλίνθους! Γίνεται;;; Με τη βοήθεια των γονέων όλα γίνονται!!! Βήμα πρώτο: να επιμεληθούμε αισθητικά τις ρόδες μας, βάψιμο και σχέδια και ήδη μας προδιαθέτει για περισσότερη δουλειά!





Βήμα δεύτερο: Να θυμηθούμε πώς μεγαλώνει ένα σποράκι και να καταγράψουμε τα στάδια! Ας μετρήσουμε και πέταλα, όπως αυτά που θα έχουν τα δικά μας λουλούδια!







Βήμα τρίτο: Να φυτέψουμε! Φτυαράκια, χώμα, σπόροι και φυτά και εργασία και χαρά! Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά τη μανούλα του σχολείου μας Δανάη Νταγκουνάκη για την μεγάλη ποσότητα υλικών που μας διέθεσε από το υπέροχο ανθοπωλείο της! Χωρίς αυτήν την προσφορά σίγουρα δεν θα θαυμάζαμε τόσο όμορφο κήπο στο σχολείο μας! Ευχαριστούμε θερμά!!!


Βήμα τέταρτο και πολύ πολύ σημαντικό: να ορίσουμε κανόνες για έναν αειφόρο κήπο! Το παιχνίδι μέσα στη βαλίτσα των Βιλίων σε Ρόδες μας βοήθησε να τους εντοπίσουμε. Να ποτίζουμε με το ποτιστήρι για εξοικονόμηση νερού (εμείς θα χρησιμοποιήσουμε κουβαδάκια από γιαούρτια και ταχίνι), να τοποθετήσουμε τις ρόδες στον ήλιο ώστε να επωφελούνται από το φως του, να φροντίζουμε τα ζωάκια του κήπου γιατί τα περισσότερα είναι ωφέλιμα και τέλος να παρατηρούμε την εξέλιξη των φυτών μας. Ας τα καταγράψουμε να τα θυμόμαστε κιόλας!


Βήμα πέμπτο: να τον ποτίσουμε γιατί διψάνε τα λουλουδάκια μας. Κάθε μέρα αναλαμβάνει ένα τμήμα να ξεδιψάει τα φυτά μας, τα λουλούδια και τα μυρωδικά μας!







Τώρα που η δύσκολη δουλειά έγινε ας τον απολαύσουμε παρατηρώντας τον. Πώς είναι η ρόδα που φυτέψαμε;;; Ας το καταγράψουμε στα βιβλία παρατήρησης για να δούμε τί θα συμβεί σε λίγες μέρες. 







Ο κήπος μας είναι όαση δροσιάς αλλά και ομορφιάς... Όχι δεν τελειώσαμε! Θα γίνει ακόμα πιο ονειρικός! Εν καιρώ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου