Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Χειμωνανθέ πώς άντεξες, κι άνθισες μες το κρύο; ⛄️❄️🎅🐻🎄🍊


Πόσα να χωρέσει μια εικόνα;;; Χειμώνας και Χριστούγεννα και γιορτούλα και δράσεις γονέων και κατασκευές και ομαδικές δραστηριότητες και messy play με αφορμή τους καλικάντζαρους και χίλια δυο άλλα!!!       

Πρώτα απ' όλα η ενασχόληση με την εποχή, η ενδυμασία, τα είδη θέρμανσης, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, ο καιρός..... και όλα αυτά μέσα από διάφορες προσεγγίσεις, ομαδοσυνεργατικές, κατασκευές με άχρηστα  υλικά, αφηγήσεις βιβλίων, βιωματικές δράσεις (στύβουμε χυμό με χειμωνιάτικα φρούτα), πειράματα (τεχνητό χιόνι), πληροφορίες μέσω τεχνολογίας και γνώσεις που προϋπάρχουν και φροντίζουμε να εμπλουτιστούν.


Κι έπειτα τα Χριστούγεννα, η ιστορία, η παράδοση εντός και εκτός συνόρων, η εικαστική απόδοση των γνώσεων και δεξιοτήτων και φυσικά η χρήση απλών υλικών (κουκουνάρια, μπαλάκια νερού, φελός, μπουκάλια, χαρτόκουτες) που μεταμορφώνονται σε χριστουγεννιάτικη μαγεία!



Η οργάνωση της γιορτής είναι μια συλλογική διαδικασία που προκύπτει από το υπάρχον πρόγραμμα του σχολείου. Πίσω από την αυλαία μια ιστορία θα ξετυλιχθεί, μια ιστορία με πρωταγωνιστές όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς! 
Και τί να πει κανείς για τους γονείς που φρόντισαν με μεράκι τα ημερολόγια αλλά και οι ενέργειες μηνών οδήγησαν σε μια πλούσια βιβλιοθήκη για την οποία καμαρώνουμε!!! 



Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τελειώσει ο χρόνος από μια νέα προσέγγιση;;; Messy play ή αλλιώς λερωθείτε ελεύθερα!!! Με αφορμή τις σκανταλιές των καλικαντζάρων είπαμε να τους μιμηθούμε λίγο (με ζάχαρη άχνη, σοκολατάκια, αλεύρι, τεχνητό χιόνι και μπαλάκια νερού) απολαύσαμε αισθητηριακά το παιχνίδι και φύγαμε όλοι χαμογελαστοί και έτοιμοι για τη γιορτή μας!

Στη γιορτή μας σας καλούμε στις 20/12 και ώρα περίπου 18:00
στο λυχνάρι να ευχηθούμε η καρδιά την αγάπη να επιλέξει!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου