Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Το λυχνάρι του Αλλαντίν 🎼✨

 Το λυχνάρι του Αλλαντίν μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας την εβδομάδα που πέρασε. Μαγευτήκαμε από την ιστορία και υλοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες με αφορμή το τρισδιάστατο παραμύθι...
Ακούσαμε με προσοχή την ενδιαφέρουσα ιστορία του Αλλαντίν και αναδιηγηθήκαμε το παραμύθι προκειμένου να εντοπίσουμε τους ήρωες και τα αντικείμενα της πλοκής αλλά και το πρόβλημα με τις λύσεις.

Στη συνέχεια απεικονίσαμε εικαστικά τις δικές μας ευχές και τις διασκορπίσαμε γύρω από το λυχνάρι...




Ένα ελεύθερο φύλλο εργασίας μας βοήθησε να αναπαραστήσουμε τους βασικούς ήρωες και τα αντικείμενα του παραμυθιού.



Και ήρθε η ώρα για τραγούδι! Ακούσαμε το τραγούδι του Αλλαντίν και κάναμε διάφορα γλωσσικά παιχνίδια, απεικόνιση στίχου με εικόνα, τοποθέτηση στίχων στη σωστή σειρά και αντιστοίχιση λέξης. 



Ο Γιώργος και η μαμά του, η κυρία Διαμαντούλα μας, έφεραν πολλά και ιδιαίτερα μουσικά όργανα για να συνοδεύσουμε το τραγούδι μας. Αρχικά τα επεξεργαστήκαμε, κάναμε διάφορα παιχνίδια αναγνώρισης ρυθμού και τελικά παίξαμε όλοι μαζί τραγουδώντας και χτυπώντας στο δυνατό μέρος του μέτρου. Φυσικά η εμπειρία μοναδική και αγαπημένη!!! 
Τέλος, λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό του μουσείου Κυκλαδικής τέχνης με τίτλο: Φαντάσου τί κρύβει το λυχνάρι. Μάλιστα ανακαλέσαμε στη μνήμη μας τους φίλους μας στη θάλασσα και πόσο υποφέρουν και με γνώμονα αυτή τη σκέψη, ζωγραφίσαμε τί θα ήθελαν οι φίλοι μας.  Το λυχνάρι όμως του Αλλαντίν ήρθε για να μείνει στο σχολείο μας... λεπτομέρειες προσεχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου