Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς, αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας συνέλευση στο τέλος Οκτωβρίου περίπου έτσι ώστε να τελειώσετε όλοι από τις εποχιακές δουλειές σας και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Μέχρι τότε όμως κάποιες ενημερώσεις είναι απαραίτητες.
  • Δεν θα σας αποστείλουμε ξανά έντυπη ενημέρωση (εκτός από τα μεταφερόμενα παιδιά) διότι αυτό κοστίζει σε χαρτί και μελάνι και ως αειφόρο σχολείο επιδιώκουμε το όσο το δυνατόν μικρότερο οικολογικό μας αποτύπωμα. Ενημερώσεις θα βλέπετε στον πίνακα ενημερώσεων του σχολείου, στο blog και στην ομάδα στο fb. Η ίδια ενημέρωση θα αναρτάται και με τους τρεις παραπάνω τρόπους. Επομένως φροντίστε να ενημερώνεστε έγκαιρα!
  • Σχετικά με την εξέλιξη των παιδιών σας μπορούμε να κλείνουμε ραντεβού μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Οι ώρες επικοινωνίας είναι 12:10- 13:00.
  • Παρακαλούμε φροντίστε να παρκάρετε από την απέναντι μεριά του σχολείου και όχι μπροστά στην πόρτα. Κατ’ αρχήν διότι το πεζοδρόμιο πρέπει να είναι ελεύθερο για λόγους ασφαλείας και κατά δεύτερον διότι το σχολικό έχει προτεραιότητα καθώς μεταφέρει τα παιδιά.
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά με τα παιδιά σας τη συλλογή άχρηστων υλικών (μπουκάλια πλαστικά, ρολά υγείας, κορδέλες, υφάσματα, διάφορα κουτιά και κούτες, κ. ά.) και να μας τα φέρνετε στο σχολείο.
  • Επίσης από το νέο έτος μπορείτε να φέρνετε και υλικό για τον κομποστοποιητή. Οδηγίες θα βρείτε στον πίνακα ανακοινώσεων. Το υλικό που υπάρχει θα μπει στον κήπο μας και δεν θέλουμε να το αναμίξουμε με νέο υλικό.
  • Σχετικά με το θέμα που επεξεργαζόμαστε κάθε εβδομάδα θα είναι αναρτημένο έξω από τις τάξεις.
  • Παρακαλούμε φροντίστε τα παιδιά να έχουν παγουρίνο και όχι μπουκάλι με νερό διότι δεν το κλείνουν καλά και διαρκώς έχουμε πλημμύρες. Επίσης στο ολοήμερο να βάζετε στην τσάντα των παιδιών μεγάλα κουτάλια ή πιρούνια και να εξηγήσετε στα παιδιά τί από τα φαγητά τους πρέπει να βάζουν στο ψυγείο (το μπολ με το μεσημεριανό) και τί να διατηρούν στην τσάντα τους (το πρωινό εκτός κι αν χρειάζεται ψυγείο. Σε αυτήν την περίπτωση παρακαλούμε να το βάλετε σε χωριστή σακούλα από αυτή του μεσημεριανού και να υπάρχει επάνω το όνομα του παιδιού). Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για την αυτοεξυπηρέτηση των παιδιών και την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας στο σχολείο. Επίσης μην ξεχνάτε τα ονόματα στα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών.
  • Η αυτοεξυπηρέτηση των παιδιών περιλαμβάνει την ικανότητα να τρώνε, να πηγαίνουν τουαλέτα και να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή. Για να συμβεί αυτό όμως είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε στο σπίτι συχνά τις απαραίτητες κινήσεις. Η επανάληψη θα βοηθήσει τα παιδιά να καταστούν ικανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Την Δευτέρα 24/9 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας για τον τοπικό εορτασμό του Πολιούχου (Παναγία Μυρτιδιώτισσα).
  • Την Παρασκευή 28/9 και ώρα 11 σας καλούμε στο Νηπιαγωγείο για να συμμετέχετε στην πρώτη μας δράση αναβίωσης μαραθωνίου! Από εσάς θέλουμε να φέρετε φρούτα εποχής (να τα φέρουν το πρωί τα παιδιά) και όταν σας το ζητήσουμε να τα κόψετε ή να κάνετε χυμό. Επίσης θα σας παρέχουμε μετάλλια για να δώσετε σε κάθε παιδί στο τέλος της δράσης. Ο ρόλος σας θα είναι συμμετοχικός και καθοριστικός!!! Σας περιμένουμε για διασκέδαση και αλληλεπίδραση!!! Οι έρευνες θεωρούν σημαντική τη συμβολή των γονέων στη σχολική ζωή για την εξέλιξη των παιδιών τους! Επομένως αξίζουν όλα τα παιδιά ένα ρεπό αν αυτό πρόκειται να τα βοηθήσει εξελικτικά..
  • Τέλος, τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα σημαντικό ζήτημα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Γι’ αυτό σας καλούμε να επιδείξετε ευαισθησία σε γιορτές και εκδηλώσεις και να μην αναρτάτε υλικό από το σχολείο και ειδικά με τα πρόσωπα των παιδιών. Επίσης για τη δική τους προστασία σας καλούμε να υπογράψετε το παρακάτω έγγραφο και να μας το επιστρέψετε. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε, ενημερώστε μας παρακαλώ για να εξαιρεθεί το παιδί σας από το φωτογραφικό υλικό.
                                  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ
Εγώ ο/η ……………………………………………………………………………………………………………………………. δηλώνω υπεύθυνα ότι δέχομαι να απαθανατίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο, δράσεις και δρώμενα που συμμετέχει το παιδί μου ………………………………………………………………………………… στο νηπιαγωγείο, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία αναμνηστικών dvd για το τέλος της χρονιάς και την ενημέρωση του blog του σχολείου με απόκρυψη των προσώπων των παιδιών.
Ταυρωνίτης, 2018-19 Υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου