Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μουσείο φυσικής ιστορίας στο σχολείο μας!

Σήμερα, διεθνής ημέρα μουσείων, ασχοληθήκαμε με τα κτίρια που κρύβουν τους θησαυρούς του παρελθόντος και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα; Η κατασκευή τόσο του κτιρίου όσο και των εκθεμάτων... 
Η έκθεση των εκθεμάτων είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε επιθυμεί να την θαυμάσει από κοντά. Σύντομα θα καταγράψουμε και τις απαραίτητες πληροφορίες. Πως όμως καταλήξαμε στην έκθεση;

Τί είναι μουσείο; Ποιος έχει επισκεφτεί ένα μουσείο και τί περιέχει; Ακόμα κι αν δεν το έχουμε επισκεφτεί ο ανεκτίμητος θησαυρός των βιβλίων θα μας δώσει απαντήσεις. 




Το ξεφύλλισμα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και άκρως κατατοπιστικό.






Επόμενο στάδιο οι εικονικές περιηγήσεις. Περιηγηθήκαμε σε διάφορα μουσεία αλλά αυτό που έκλεψε τις καρδιές όλων ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου στην παρακάτω διεύθυνση:https://www.360cities.net/image/natural-history-museum-in-london-england-by-tom-mills καθώς επίσης και το Μουσείο Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον στην διεύθυνση:http://naturalhistory.si.edu/VT3/NMNH/z_NMNH-016.html
Τα δύο μουσεία διερευνούν τους ζωντανούς οργανισμούς του κόσμου, κάτι πολύ οικείο σε εμάς (μετά από το πρόγραμμα των ζωντανών οργανισμών) αλλά και αρκετά ενδιαφέρον από μόνο του. 

Μάλιστα η κυρία Μένια που επισκέφτηκε αυτά τα μουσεία μας έδειξε εικόνες ζώων που η ίδια έχει βγάλει και που τα συναντήσαμε στις εικονικές μας περιηγήσεις.

Μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα για τις δικές μας δημιουργίες. 





Το ένα τμήμα αποφάσισε να φτιάξει το κτίριο του μουσείου, επιβλητικό, με κολώνες, τακτοποιημένο και τα εκθέματα σε περίοπτες θέσεις για να τα απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Το άλλο τμήμα στάθηκε στα εκθέματα και αποφάσισε να δημιουργήσει τα εκθέματα των ζώων. Τα υλικά μας απλά και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Κουτιά παπουτσιών που ντύσαμε με χρωματιστά χαρτιά και... αλουμινόχαρτο.
και η εργασία ξεκίνησε!

Και ιδού τα αποτελέσματα! Η έκθεση στολίζει πια το σχολείο μας και είναι ελεύθερη η πρόσβαση για την απόλαυσης αυτής! Το μουσείο μας το βγάλαμε φωτογραφία γιατί τα τουβλάκια θα μας χρειαστούν για άλλα οικοδομικά δημιουργήματα!

Τέλος, όταν μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούμε με τους γονείς μας ένα μουσείο, είναι καλό να γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες. 

Ελπίζουμε πως σύντομα όλα τα παιδιά θα έχουν αυτήν την ευκαιρία γιατί αν ενθουσιάστηκαν τόσο με την εικονική περιήγηση φανταστείτε πώς θα βίωναν μια πραγματική επίσκεψη στο μουσείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου