Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Παγκόσμιοι πολίτες με αποδείξεις και φύτεμα... μπουκαλιών!

Δεν αρκεί να τα λέμε, οφείλουμε και να τα αποδεικνύουμε έμπρακτα! Η αγάπη μας για τα φυτά, είναι δεδομένη αλλά ο κήπος προσδίδει ανάσα ζωής στο σχολείο μας και δεν θα μπορούσαμε και φέτος να τον αφήσουμε ακαλλιέργητο. Ντοματιές, αγγουριές, μυρωδικά και φράουλες πήραν τις θέσεις τους στο αφράτο χώμα. Ας δούμες πώς!

Κάποιοι μετέφεραν τα φυτά, άλλοι έσκαψαν και άλλοι φύτεψαν. Ο κήπος θέλει δουλειά, οργάνωση και συνεργασία!





Φυτέψαμε όχι μόνο στον κήπο αλλά και σε γλάστρες και βάλαμε ειδικό δυναμωτικό χώμα για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα!





Μάλιστα φυτέψαμε και μπουκάλια! Φέτος εφαρμόσαμε μια διαφορετική τεχνική και δίπλα σε κάθε φυτό τοποθετήσαμε μπουκάλια με τρύπες στο κάτω μέρος τους. Θα τα γεμίζουμε νερό κι έτσι θα ποτίζονται τα φυτά μας από τη ρίζα! Επίσης θα τα αφήνουμε ανοιχτά και θα γεμίζουν με το νερό της βροχής. Έτσι θα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Έξυπνο!

Τελευταίο στάδιο το πότισμα. Δύσκολη διαδικασία αλλά απαραίτητη! Ευτυχώς είμαστε πολλοί και μοιράστηκε ο μόχθος της δουλειάς! Τώρα η φύση (ο ήλιος) θα κάνει τη δουλειά της.





Και όλα αυτά παρέα πάντα με τους εξαιρετικούς γονείς των παιδιών μας! Ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι να νιώθουν τα παιδιά ότι οι γονείς επιβραβεύουν το έργο τους στο σχολείο και το θεωρούν αξιοθαύμαστο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου