Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Δανειστική βιβλιοθήκη: ένα μονοπάτι στη φαντασία!!!

 Αρχίσαμεεεεε!!!! Παρασκευή δανειζόμαστε και έως Τετάρτη επιστρέφουμε!!!


Είμαστε πια έτοιμοι να διαχειριστούμε τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Έτσι φτιάξαμε μια ξεχωριστή γωνιά σε κάθε τάξη όπου θα τοποθετούμε όλα όσα την απαρτίζουν. Ποια όμως είναι τα επιμέρους στοιχεία της δανειστικής βιβλιοθήκης;




 Ένας κυλιόμενος κατάλογος ονομάτων που έχουν γραφεί με αλφαβητική σειρά είναι το πρώτο στοιχείο για να επιλέγουμε βιβλία με δίκαιο τρόπο. Επίσης είναι και μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε με τους τακτικούς αριθμούς! Οι κάρτες δανεισμού όπου θα καταγράφουμε τον τίτλο του βιβλίου και την ημερομηνία δανεισμού. Ένας φάκελος με τις φωτοτυπίες των βιβλίων και φυσικά τα ίδια τα βιβλία!!!



Ας δούμε όμως τη διαδικασία βήμα- βήμα:
1. Κατ' αρχήν επιλέγουμε το βιβλίο μας και καταγράφουμε όπως μπορούμε τον τίτλο στην καρτέλα μας. 
2. Βρίσκουμε την αντίστοιχη με το εξώφυλλο φωτοτυπία και μέσα στη διαφάνειά της τοποθετούμε την καρτέλα μας. Θα την βγάλουμε όταν το επιστρέψουμε.
3. Τοποθετούμε το βιβλίο στην ειδική τσάντα για να το προστατεύσουμε!!!




Ε, ναι! Φτιάξαμε και απλές τσαντούλες για τα βιβλία μας!!! Με ένα φανελάκι, λίγους μαρκαδόρους και πολλή φαντασία!!! Λεπτομέρεια ίσως, αλλά σημαντική λεπτομέρεια για μια σωστή διαδικασία δανεισμού βιβλίων και προστασίας αυτών!






Τέλος σας παραθέτουμε απλές οδηγίες ανάγνωσης καθώς και τον κανονισμό δανεισμού καθώς και έναν κατάλογο προτεινόμενων βιβλίων για μικρά και όχι μόνο παιδιά!!!



Καλές αναγνώσεις!!!! 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου