Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

...Να μετράμε το χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς. (Αριστοτέλης)

Νέα χρονιά νέοι στόχοι, νέα σχέδια και όνειρα!!! Ο χρόνος δεν μας περιμένει ποτέ, τρέχει και μαζί του παίρνει ό,τι χτίζουμε και ό,τι βιώνουμε... Το μόνο που αφήνει είναι συναισθήματα, ωριμότητα και εμπειρία... Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να έχουμε μια όμορφη χρονιά στο σχολείο μας με πολλές δημιουργίες, δράσεις, αλληλεπιδράσεις, καινούρια βήματα, καινούριους φίλους, χαρά, βιωματική μάθηση, διεύρυνση οριζόντων και ενσυναίσθηση... κυρίως ενσυναίσθηση, να μπαίνουμε και λίγο στη θέση των άλλων, τότε όλα θα έχουν μια διαφορετική ίσως ερμηνεία, πιο ανθρώπινη.



Μα για να γίνουν όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε κοινή γλώσσα, κοινό σύστημα αξιών, κανόνες! Όχι όμως κανόνες που ήδη έχουμε αφομοιώσει, κανόνες που μας δυσκόλεψαν στην εφαρμογή τους. Ας θυμηθούμε λοιπόν τα παλιά και ας επικεντρωθούμε στα καινούρια! Η προσωπική υγιεινή, η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων, η τακτοποίηση της τάξης και φυσικά η μεταξύ μας επίλυση προβλημάτων είναι ζητήματα που έθιξαν τα παιδιά και θεώρησαν σημαντικά για να γίνουν οι νέοι μας κανόνες.



Η τακτοποίηση είναι προτεραιότητα! Και ακολουθεί ο εμπλουτισμός των γονιών. Κρατήσαμε λοιπόν οτιδήποτε ανακυκλώσιμο που δεν μας είναι πλέον χρήσιμο (αλλά θα είναι ίσως κάποια στιγμή σπουδαίο υλικό για κατασκευές) και οργανώσαμε εκ νέου τη γωνιά των ενδυμασιών. 


Για να είναι η νέα μας χρονιά πιο δημιουργική φτιάξαμε δύο καινούρια παιχνίδια με άχρηστα υλικά που πραγματικά τα χαρήκαμε πολύ!!! Ένα παιχνίδι διαδρομών, με αρχή και τέλος και έναν αυτοκινητόδρομο! Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη με τα υλικά που συγκεντρώσαμε τους προηγούμενους μήνες!


Ο εθελοντισμός αποτελεί ανάγκη στο σχολείο μας και δεν σταματάμε να τον υποστηρίζουμε. Μαζέψαμε καπάκια κατά τη διάρκεια των διακοπών μας και τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσουμε και πάλι τις μπουκάλες μας! Μακάρι να γεμίσουν γρήγορα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου