Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΟΧΕΣ: ΤΑ 4 ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!



Επιτέλους ο καιρός άλλαξε κι έτσι μπορούμε να μιλήσουμε για την εναλλαγή των εποχών!


Διάφορα εικαστικά έργα μας βοήθησαν να εντοπίσουμε στοιχεία των εποχών και να τα ομαδοποιήσουμε. Δέντρα, σπίτια, πρόσωπα και χρώματα έγιναν βασικά κριτήρια ομαδοποιήσεων και ταξινομήσεων.




Ωστόσο οι πίνακες της Μάρας Μορέα μας ενέπνευσαν ευχάριστα για να ασχοληθούμε με τις εποχές στο σύνολό τους και να φανταστούμε τον κόσμο των πουλιών σε κάθε πίνακα...












Γίναμε ομάδες σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, διαλέξαμε τα σχήματα και τα χρώματα που θα αναπαραστήσουν κάθε εποχή και φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας δέντρα...











Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!!!
Οι πίνακές μας θα έχουν περίοπτη θέση στην τάξη μας και θα ανατρέχουμε σε αυτούς για τον εντοπισμό της εποχής!






Μια σακούλα γεμάτη με διάφορα αξεσουάρ έκανε την εμφάνισή της και ένα πανί χωρισμένο στα 4 μας καλούσε να το γεμίσουμε με αυτά... Σε ποια εποχή αντιστοιχεί κάθε αξεσουάρ;;; Εύκολη η απόφαση και το παιχνίδι γρήγορα ολοκληρώθηκε... Το παίξαμε άλλες δύο φορές με διαφορετικούς κανόνες (βάλαμε πρώτα όσα αντιστοιχούν στο καλοκαίρι και στην άνοιξη/ κλείσαμε τα μάτια και πήραμε τυχαία κάποιο αξεσουάρ και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ποιο είναι από την υφή του και πού πρέπει να τοποθετηθεί).

Τέλος ήρθε και η ώρα για τους μήνες γιατί εποχές χωρίς μήνες δεν γίνεται!!! Το παιχνίδι των συλλαβών είναι από τα αγαπημένα μας και άλλοτε το κάνουμε με εικόνες και άλλοτε με λέξεις... Γράψαμε τον αριθμό των συλλαβών συγκρίνοντας τις λέξεις μεταξύ τους και επισημαίνοντας την μεγαλύτερη ή την μικρότερη λέξη ως προς τις συλλαβές της. 


Ακολουθεί φυσικά την επόμενη εβδομάδα η ενασχόλησή μας με το Φθινόπωρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου