Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αειφόρο σχολείο: το ταξίδι μόλις ξεκίνησε!!!

 Μόλις την τρέχουσα εβδομάδα ξεκινήσαμε τις δράσεις μας για την ένταξή μας στο δίκτυο του αειφόρου σχολείου. Πρόκειται για μια φιλοσοφία που θέλει το σχολείο  χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς.
 Οι δράσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος της χρονιάς, επομένως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα... αλλά το ταξίδι είναι πάντα πιο ουσιώδες από τον προορισμό, επομένως καλό μας ταξίδι!!! 
Περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία της αειφορίας θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.aeiforum.eu/index.php/el/


  H μέρα των ζώων ήταν πολύ ξεχωριστή για εμάς γιατί αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταΐστρες για τα πουλιά που κάνουν τις φωλιές τους στη σκεπή του σχολείου μας. Οι κατασκευές έγιναν με τα άχρηστα υλικά που έχουν την καλοσύνη να μας εφοδιάζουν οι γονείς καθημερινά και το αποτέλεσμα εκπληκτικό! Τις γεμίσαμε με δημητριακά, σποράκια και ψωμί και τις κρεμάσαμε στα δέντρα της αυλής μας. Έτσι λοιπόν γιορτάσαμε τη μέρα των ζώων, με προσφορά στη φύση!



Οι μαμάδες του σχολείου μας δεν διστάζουν να κλέψουν λίγο από το χρόνο τους για να φτιάξουν μαζί μας υγιεινό πρωινό. Μάλιστα φροντίζουν να πλύνουν τα φρούτα σε ειδικό πλυντήριο φρούτων! Συνεργασία, δημιουργικότητα, χαρά, διασκέδαση και ποικιλία προϊόντων και συνδυασμών τροφών.


Χυμοί με άφθονα φρούτα, ομελέτα, αγγουράκια και καρότα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί!!! Η αγαπημένη μας συνήθεια είναι να γεμίζει το σχολείο μας ανθρώπους που μας μαθαίνουν την αξία της προσφοράς...








Και φυσικά ο νέος μας κάδος που θα μας δώσει λίπασμα για τον κήπο μας, είναι το νέο μας ενδιαφέρον! Φλούδες από φρούτα, ψωμί, τσόφλια αυγών... και διάφορα άλλα που έχουμε συμφωνήσει τα ρίχνουμε σοτν κομποστοποιητή και περιμένουμε με ανυπομονησία!!!








Η προστασία είναι κάτι πολύ σημαντικό κι εμείς δεν ξεχνάμε να κάνουμε συχνά τις ασκήσεις για τον σεισμό. Το σχολείο μας είναι μεγάλο με διαφορετική διαμόρφωση χώρων και γι' αυτό καταγράψαμε πώς θα συμπεριφερθούμε σε κάθε περίπτωση. Τα ζωγραφίσαμε, τα γράψαμε, τα φωτογραφήσαμε και τα επαναλαμβάνουμε συχνά για να είμαστε έτοιμοι αν ποτέ χρειαστεί!









Τέλος ξεκινήσαμε την απλή δράση συλλογής πλαστικών καπακιών που υλοποιούμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Βοηθήστε να κάνουμε μια σπουδαία πράξη αλληλεγγύης για κάποιον που το χρειάζεται! Φέρτε μας τα καπάκια κι εμείς θα τα τακτοποιήσουμε σε μπουκάλια και θα τα παραδώσουμε εκεί που θα φροντίσουν να γίνουν κάτι χρήσιμο!


Είναι πραγματικά τόσο απλό!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου