Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ο εαυτός μου από την καλή και την ανάποδη!


Ο εαυτός μου είναι από τις πρώτες θεματικές που πραγματευόμαστε καθώς η αυτογνωσία είναι σημαντικό βήμα για την ευρύτερη ανακάλυψη του κόσμου με αναφορά την δική μας προσωπικότητα. Όμορφη ανακάλυψη το μέσα μας που ποτέ δεν σταματάει...



Φέτος οι Χλωρο-φίλοι μας ήρθαν και πάλι με νέες παρέες! Ο Έρως, η Μαλού και ο Φασκομωβούλης είναι μυρωδάτα βότανα που θα μας κάνουν παρέα όλη τη χρονιά. Μάλιστα η σύνθεση των προσώπων τους έγινε από εμάς κι έτσι ξεκινήσαμε να αναγνωρίζουμε και τα δικά μας χαρακτηριστικά.



Όχι όμως μόνο τα δικά μας αλλά και των συμμαθητών μας... Τα ζωγραφίσαμε, τα συνθέσαμε, είδαμε και έργα ζωγράφων και κάναμε φρουτοσυνθέσεις και αντιληφθήκαμε ότι όλα τα πρόσωπα είναι μοναδικές συνθέσεις χαρακτηριστικών.




Έπειτα φύγαμε από το έξω και είπαμε να εισχωρήσουμε στο πνεύμα μας. Πάλι οι χλωροφίλοι μας ενέπνευσαν να εντοπίσουμε αγαπημένα χρώματα, φαγητά, σούπερ ήρωες και φίλους. Τα συζητήσαμε, τα ζωγραφίσαμε, τα καταγράψαμε και μοιραστήκαμε μεταξύ μας τις ομοιότητες και τις διαφορές μας. 



Το όνομα;;; Ε μα φυσικά και το όνομα! Αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει και μας ξεχωρίζει. Το συνθέσαμε, δημιουργήσαμε με εικαστικές τεχνοτροπίες το αρχικό μας, εντοπίσαμε τις φωνές που το απαρτίζουν κάνοντας φωνολογικές ασκήσεις και παίξαμε με αυτό.




Αγαπημένοι ήρωες, τί θα γίνω όταν μεγαλώσω, πόσους χωράει η αγκαλιά μου; ...Βασικά ερωτήματα για να γνωριστούμε καλύτερα.






Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά είναι πάντα όλα καλά;;; Όχι φυσικά! Όλοι, μα όλοι, έχουμε και τον δύσκολο εαυτό μας, αυτόν που δημιουργεί στους γύρω μας αρνητικές εντυπώσεις και συναισθήματα. Μα φυσικά δεν θέλουμε να τον κρύψουμε, θέλουμε να τον βοηθήσουμε να εκφράζεται και σιγά σιγά να διαχειρίζεται τις δυσκολίες του... Αφού καταθέσαμε τις δύσκολες στιγμές μας, τότε που θυμώνουμε, φωνάζουμε, έχουμε μη αποδεκτή συμπεριφορά, πληγώνουμε, πήραμε μπαλόνια και βγήκαμε για λίγο από τη θέση μας... τα μπαλόνια είναι ο εαυτός μας και χρειάζεται φροντίδα και αυτομέριμνα... τον αγκαλιάσαμε λοιπόν και του δώσαμε χρόνο να βιώσει τις δυσκολίες του και να προσπαθήσει να τις διαχειριστεί... Δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει τον κόπο!


Μόνοι μας είμαστε στον κόσμο; Οικογένεια βρε παιδιά! Το σημαντικότερο κομμάτι του εαυτού μας το βρήκαμε σε ένα δωμάτιο μουσείου. Εντοπίσαμε τα εκθέματα και μιλήσαμε γι' αυτά μιλώντας παράλληλα για τις δικές μας οικογένειες. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε το δωμάτιο του μουσείου άλλοι με ζωγραφιές της οικογένειάς μας και άλλοι με γλυπτά από πλαστελίνη. Το θαυμάζουμε είναι η αλήθεια! Τέλος φέραμε και μια ωραία ιδέα στο σπίτι για αξέχαστες οικογενειακές στιγμές: Σκέψου μια αστεία οικογενειακή στιγμή, σήκωσε αυλαία και γέλα με όλη σου την ψυχή! Φτιάξτε μια κουκλοοικογένεια με τα παιδιά σας και χαρείτε ώρες ατελείωτου παιχνιδιού!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου