Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 


Η εβδομάδα μας αφιερώθηκε στο περιβάλλον καθώς σήμερα είναι η μέρα που το τιμούμε ιδιαιτέρως σε όλο τον κόσμο εφαρμόζοντας δράσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ως Αειφόρο σχολείο αγαπάμε την ενασχόληση με το περιβάλλον και δεν χάνουμε ευκαιρία να το φροντίζουμε.



Πριν μιλήσουμε για τα προβλήματα ας δούμε τις ομορφιές.... Τί είναι φυσικό περιβάλλον;;; Το πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας, Quiver, μας βοήθησε να ζωντανέψουμε τις ζωγραφιές μας και να θυμηθούμε τις ομορφιές της φύσης. Μάλιστα είδαμε και μία διφορούμενη εικόνα με τη γη και καταγράψαμε όσα βλέπουμε, κάνουμε και αισθανόμαστε. Αποφασίσαμε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι (πολλά δηλαδή χεράκια) για να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα... 

Ποια όμως ακριβώς είναι τα προβλήματα στον αέρα, στην στεριά και στην θάλασσα;;; Τί είναι η τροφική αλυσίδα;;;; Ποια είναι τα έμβια όντα και τελικά τί επίπτωση έχουν όλα αυτά σε ανθρώπους, ζώα και φυτά;;;; Κινδυνεύει η ίδια η ζωή μας, το θλιβερό συμπέρασμα... 






Μετά από όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε να γράψουμε ένα γράμμα στη γη, να κάνουμε μια συμφωνία με ένα δέντρο, να δημιουργήσουμε κατασκευές που θα μας υπενθυμίζουν την συμφωνία μας αλλά και την υποχρέωσή μας να φροντίζουμε τη γη μας, το σπίτι μας.





Το περιβάλλον όμως προσφέρει και απόλαυση και χαρά και στο σχολείο μας το έχουμε σε αφθονία! Έτσι βγήκαμε στην αυλή να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις στον κήπο μας που με την φροντίδα μας αναπτύσσεται, ευωδιάζει και ομορφαίνει!






Τέλος, παρέα με την Μελίνα τη μέλισσα και τα άλλα ρομποτάκια μας ξεκινήσαμε το παιχνίδι μας για τους 17 βιώσιμους στόχους που θα συμμετέχει σε πανελλήνιο διαγωνισμό ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη όμως μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του έτοιμο και θα μπορούμε να παίξουμε όλα τα τμήματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου