Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ...




Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ένα ταξίδι με το νου σε διάφορες χώρες... Ας δούμε πού πήγαμε και τί καταφέραμε...






Την Δευτέρα και για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα μας πήγαμε στη χώρα της φαντασίας και των χρωμάτων κι εκεί διαβάσαμε το Παραμύθι με τα χρώματα και μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ζωγραφιές χωρίς τίποτα δεδομένο, τα δέντρα πήραν διαφορετικά χρώματα και η ο κόσμος έγινε όπως τον φαντάζεται ο καθένας μας!


Την Τρίτη διάσημοι ζωγράφοι μας περίμεναν στη χώρα των σχημάτων και των αριθμών, όπως ο Μιρό, ο Μαλέβιτς και ο Καντίνσκι και μας εντυπωσίασαν με τα έργα τους από σχήματα και αριθμούς και είπαμε να τους μιμηθούμε κι εμείς. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ίσως κάποια μέρα γίνουμε κι εμείς ξακουστοί ζωγράφοι! Επίσης φτιάξαμε πλαστελίνη σπιτική και δεν σταματήσαμε να παίζουμε με αυτήν! 


Την Τετάρτη τα αγαπημένα μας ζώα μας φιλοξένησαν στον δικό τους κόσμο! Ζώα του αέρα, της στεριάς και της θάλασσας μας μάγεψαν με την ομορφιά τους και μάλιστα προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το αρχικό του ονόματός μας ζώο, να φτιάξουμε ζώα από πλαστελίνη και να βρούμε ζώα που το όνομά τους ξεκινάει όπως το δικό μας!



Την Πέμπτη ήταν η ημέρα του γέλιου και της χαράς! Ταξίδι στη Χαχανοχώρα με αστείες δραστηριότητες που μας έκαναν να γελάσουμε και να χαρούμε! Δεν χάσαμε φυσικά την ευκαιρία να ζωγραφίσουμε γκριμάτσες αστείες!






Επιτέλους τελειώνει η εβδομάδα και όλοι σκεφτόμαστε ότι την Παρασκευή που θα πάμε στη χώρα του ύπνου θα κοιμηθούμε λιγάκι... Αλλά ξαφνικά όλα ανατράπηκαν! Ήρθε μαζί μας και ο Λάκης Κοχυλάκης γιατί βαρέθηκε μόνος του στο σχολείο και άρχισε τις τρέλες! Να κάνουμε μπουρμπουλήθρες με το γάλα μας, να φάμε πολύ γρήγορα ένα μπισκότο, να παίξουμε στον γνωστό τροχό της τύχης και να τραγουδήσουμε στο αγαπημένο μας λούτρινο! Ήταν όμορφο αυτό το ψηφιακό πάρτι! Το παραδέχτηκε και ο Λάκης που δεν του αρέσει η τηλεκπαίδευση πολύ... Τέλος διαβάσαμε το παραμύθι  "Η αρκούδα ροχαλίζει" και γελάσαμε με τα καμώματα των ζώων! Μάλιστα την αποτυπώσαμε με πλαστελίνη, όπως και τη φωλιά της! Χειμώνας όμως και ώρα για ύπνο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου