Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ


Η αναστολή των σχολείων που τόσο απευχόμασταν είναι γεγονός... και η μόνη επιλογή του εκπαιδευτικού είναι να προσπαθήσει... κι ας κάνει λάθη... κι ας μην είναι ιδανικές οι συνθήκες (ίσως και εξαιρετικά δυσμενείς)... Άλλωστε και ένα δευτερόλεπτο εκπαίδευσης υπό τις πιο δυσμενείς συνθήκες, έχει αξία σε αυτόν τον κόσμο... Στήσαμε λοιπόν τις ψηφιακές μας τάξεις πάντα με γνώμονα όσα ξέρουν και αγαπούν τα παιδιά μας, τους Χλωροφίλους μας, οργανώσαμε και σχεδιάσαμε τις ψηφιακές μας ρουτίνες και ξεκινήσαμε να παρουσιάζουμε τα θέματα εκείνα που πιστεύουμε ότι θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και ικανότητες των μαθητών μας.

Οι ψηφιακές τάξεις προσεκτικά δομημένες τόσο σε πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης όσο και σε αυτήν της ασύγχρονης για τους γονείς που αδυνατούν για προσωπικούς λόγους να συμμετέχουν στην υποχρεωτική σύγχρονη. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Λέβη, η Πόλκα και η Ρόζα. Εξάλλου με αυτές στην παρέα και στον σπίτι θά' ναι ωραία! 

Φυσικά φροντίσαμε να μην διατηρήσουμε τις καθημερινές μας ρουτίνες ώστε να προσομοιάζει η τηλεκπαίδευση με την δια ζώσης εκπαίδευση όσο γίνεται περισσότερο και όσο αυτό είναι εφικτό. Σε κάθε ψηφιακή τάξη η παρουσία και των τριών φίλων μας είναι αισθητή όπως άλλωστε φροντίζαμε στην καθημερινότητά μας στο σχολείο.

Το πρώτο θέμα που πραγματευτήκαμε ήταν το Πολυτεχνείο το οποίο παρουσιάσαμε μέσα από την ιστορία της Ντενεκεδούπολης, από ένα θεατρικό που ανέβασε η Γ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκέριζας. Τα παιδιά ζωγράφισαν τους αγαπημένους τους ήρωες και στη συνέχεια συζητήσαμε την εξέλιξη της ιστορίας.

Η 20η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του παιδιού ακολούθησε με μια παρουσίαση σε Power Point δημιουργημένο από τις εκπαιδευτικούς με πλούσιο υλικό για την ημέρα. Τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν όποια από τα δικαιώματά τους επιθυμούν.

Ακολουθεί μια εβδομάδα με πολλά πολλά ταξίδια!!! Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για την υπερπροσπάθειά τους αυτή τη δύσκολη στιγμή να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους και να στηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου