Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ...

Τόσα τιτιβίσματα γύρω μας που μας ωθούν να παρατηρήσουμε τα πολύχρωμα πουλιά και να τα ζωγραφίσουμε. Το ενδιαφέρον μας τόσο έντονο που ψάξαμε περαιτέρω πληροφορίες και στο διαδίκτυο και ομαδοποιήσαμε τα πουλιά σε διάφορα είδη και τα αποτυπώσαμε εικαστικά. 


Και τα φορέσαμε στα χέρια μας σε μια υπέροχη κατασκευή αλλά και τα στεγάσαμε στο σχολείο μας πάνω σε ένα αυτοσχέδιο δέντρο.


Το ενδιαφέρον μας όμως μονοπώλησε ο Γυπαετός! Η κυρία Αναστασία μας αφηγήθηκε μια υπέροχη ιστορία κι εμείς σκεφτήκαμε και καταγράψαμε τα προβλήματά του. Ο Γυπαετός είναι προστατευόμενο είδος από το δίκτυο Natura και έχει ανάγκη τη βοήθειά μας!

Ποιος όμως θα προσπαθήσει να βρει λύση για τα προβλήματά του;;; Εν όψει εκλογών, εκλέξαμε κι εμείς τον δήμαρχο των πουλιών για να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκύψει με τον γυπαετό. Διαλέξαμε, ψηφίσαμε (μυστικά, σε παραβάν), μετρήσαμε και καταγράψαμε και νικητής είναι ο παπαγάλος!

Ο παπαγάλος να πιάσει δουλειά παρακαλώ και να προωθήσει τα αιτήματά μας στους υπεύθυνους! Να απαγορεύσει το κυνήγι του γυπαετού, να βάλει πρόστιμο σε όσους βάζουν φόλες να προστατέψει τους βιότοπους από την ανθρώπινη δραστηριότητα. 

Ας μάθουμε στη νέα γενιά να φροντίζει το σπίτι του τη γη μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου