Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Άνοιξη η γειτονιά...! .... να αξιωθώ παρόμοιαν ομορφιά. Τ. Α.🌹🌼



 Άνοιξη πια και τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους! Ζωντανοί οργανισμοί με αξία ίση με αυτή των ανθρώπων... και τόσο σημαντική η παρουσία τους για την ισορροπία της φύσης!

Μα τί κάνει αυτό το τεράστιο λουλούδι στο σχολείο μας;;; Περιμένει απαντήσεις για την ύπαρξή του! Όλα όσα αναρρωτιόμαστε για τα λουλούδια τα καταγράψαμε στα ροδοπέταλά του και πιάσαμε ερευνητική εργασία για να δώσουμε απαντήσεις! Τα λουλούδια περπατάνε; Πώς κάνουν παιδιά; Γιατί μυρίζουν; Και πολλά ακόμη ερωτήματα έλαβαν την απάντησή τους από την έρευνα.

Μα ναι τα λουλούδια τα βρίσκεις παντού! Στα εικαστικά έργα, στα ποιήματα και φυσικά στα τραγούδια. Αισθητική απόλαυση ο στόχος μας και η μουσική μας έδωσε πολλή χαρά! Γιατί το σχολείο αλλά και η ζωή είναι χαρά και ευλογία!!!

Αν αντιλαμβανόμασταν πόσα μας προσφέρουν τα λουλούδια, θα τα φροντίζαμε όπως τα μικρά παιδιά... Η τεχνική ζωγραφικής με τα ροδοπέταλα μαγική... 


Και πόσες ιστορίες και παραμύθια έχουν γραφτεί με ήρωες τα λουλούδια... τις εικονογραφήσαμε, τις χρωματίσαμε και με την παραμυθοποδιά που είναι έμπνευση της κυρίας Αντωνίας μας (στη φωτό η κυρία Όλγα) πλάθουμε πολύχρωμες ιστορίες με όλων των ειδών τα λουλούδια! Αυτά που υπάρχουν και αυτά που φανταζόμαστε!

Όλη τη δουλειά και όλη την ομορφιά την δημιουργούν μικροσκοπικά σποράκια... 
Αν μόνο σεβόμασταν αυτόν τον μαγικό μηχανισμό της φύσης...



Το κρινάκι της άμμου, είναι είδος προς εξαφάνιση και χρειάζεται τη βοήθειά μας! 






Μα και το ιδιαίτερο Ανδροκύβιο του Ρέχινγκερ χρειάζεται τη βοήθειά μας παρά το ότι εντάσσεται στο Δίκτυο Natura 2000 (ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προστασία της φύσης). Από τί απειλείται; Πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε; Και για να μην είμαστε μόνο λόγια, φτιάξαμε ατομικές αφίσες για να τις δείξουμε στους γονείς μας και να τους ευαισθητοποιήσουμε... Πώς θα αλλάξει η νοοτροπία μας αν δεν αφυπνίσουμε τους γύρω μας;;; 

Θα σε αγαπάμε Κρινάκι της Άμμου κι εσένα Ανδροκύμβιο του Ρέχινγκερ και αν σας συναντήσουμε μόνο θα σας θαυμάζουμε, δεν θα σας κάνουμε κακό!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου