Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Το πριν και το μετά...


Καιρός να βγούμε από το σχολείο και να παρατηρήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Πιο συγκεκριμένα, μια βόλτα στην παραλία του χωριού είναι μια καλή ευκαιρία για παρατήρηση των αποτυπωμάτων των φυσικών φαινομένων που έπληξαν το χωριό μας. Μάλιστα αυτό έγινε αφορμή να ξεκινήσουμε μια δημιουργική διαδικασία και να μιλήσουμε για την πολυαγαπημένη Άνοιξη!

Η παρατήρηση είναι μια σπουδαία τακτική για να μυήσουμε τα παιδιά στην ερευνητική διαδικασία. Γίναμε λοιπόν φωτογράφοι και αποτυπώσαμε τις παρατηρήσεις μας για την παραλία. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε το πριν και το μετά συγκρίνοντας φωτογραφίες πριν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και μετά και διαχωρίσαμε τα ευρήματά μας σε σκουπίδια που πέταξαν οι άνθρωποι και σε φυσικά υλικά που ξέβρασε η θάλασσα. Προτείναμε λοιπόν λύσεις αξιοποίησης αυτών. 

Κι αφού αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα Bazaar με βάση τα φυσικά υλικά ξεκινήσαμε παράλληλα να συζητάμε για τους ζωντανούς οργανισμούς καθώς οι κατασκευές μας είχαν σχέση με λουλούδια, έντομα και το μελισσοκέρι.

Τεχνικές με decoupage, λαμπάδες από αληθινό κερί μέλισσας, τρίλιζες με βότσαλα και ξύλα, γλαστράκια με λουλούδια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί! Η αποκάλυψη σύντομα!!!


Το πόσο πολύ επηρέασαν τα παιδιά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι καταστροφές που επέφεραν είναι φανερό στο παιχνίδι τους. Στη φωτογραφία από τα αριστερά η γέφυρα του Πλατανιά που καταστράφηκε και δίπλα τα παιδιά αναπαριστούν την κατάρρευση με τουβλάκια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου