Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Διαστημοπειράματα!!!! 🌓🌎✨🚀🌠

Εβδομάδα πειραμάτων και ανακαλύψεων σχετικά με το διάστημα και το ηλιακό μας σύστημα!



                                                                                                                        Ένα μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα ήταν αρκετό για να ανακαλυφθεί η βαρύτητα της γης. Λίγοι μαγνήτες και αρκετή φαντασία ήταν αρκετά για να υλοποιήσουμε την προσομοίωση. Μαγνήτες τοποθετήθηκαν και στα αντικείμενα και τα παιδιά κλήθηκαν να τοποθετήσουν τα αντικείμενα πάνω στη γη παρατηρώντας τί συμβαίνει. Προς μεγάλη μας έκπληξη όλα τα αντικείμενα έμεναν πάνω στη γη... Περί βαρύτητας ο λόγος και την αποτυπώσαμε εικαστικά!



Να και ο φυσικός δορυφόρος της γης, η σελήνη. Τί τραγούδια τί ποιήματα και τί δεν έχει γραφτεί γι' αυτήν! Δυο αγαπημένα πειράματα εύκολα με απλά υλικά μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τις φάσεις της σελήνης σε σχέση με τη γη μας. Το πρώτο με ένα φακό που συμβολίζει τον Ήλιο και μια μπάλα που συμβολίζει το φεγγάρι. Μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ένα παιδί που είναι η γη περιστρέφεται σιγά σιγά γύρω από τον εαυτό του και διαπιστώνει τις φάσεις. Το δεύτερο πείραμα με τα αγαπημένα μας μπισκότα με γέμιση βανίλια. Και μια κατασκευή που δείχνει τη σκιά της γης πάνω στη σελήνη. 

Και αφήσαμε για το τέλος τον πύραυλο! Δύο πειράματα, ένα με το φακελάκι του τσαγιού που βάζοντάς το φωτιά εκτοξεύεται στον αέρα αποδεικνύοντάς μας ότι η θερμότητα προκαλεί ώθηση και ένας πύραυλος τοποθετημένος σε ένα μπουκάλι που μόλις το πιέζεις εκτοξεύεται! Μάλιστα η ενασχόληση με τους πυραύλους έγινε η αιτία να μετράμε αντίστροφα από το 10 έως το 0. Φυσικά οι πυραυλοκατασκευές δεν θα μπορούσαν να λείπουν! Την εβδομάδα έκλεισε το βιβλίο του Τριβιζά, Ένα φτυάρι στον Άρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου