Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Αν αγαπάς ένα λουλούδι, απλώς πότισέ το! 🌹🌏♻️❗

"Αν αγαπάς ένα λουλούδι μην το κόβεις, απλώς πότισέ το" λέει ο γνωστός Ινδός φιλόσοφος Osho. Η οικολογική όμως στάση ζωής καλλιεργείται από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Εβδομάδα ενασχόλησης με την ανακύκλωση λοιπόν! Μάλιστα προσεγγίσαμε ιδιαίτερες οπτικές της έννοιας. Και όλα αυτά παρέα με το Μαράκι, το γλυκό μας καλαμαράκι!!!



Η μοναξιά είναι δύσκολη, ακόμα και για ένα καλαμαράκι. Τί κι αν ζει σε έναν καταγάλανο και καθαρό βυθό; Η μοναξιά δεν αντέχεται βρε παιδιά! Κι εμείς σπεύσαμε να απαλύνουμε τον πόνο του! Επιστρατεύσαμε κάθε λούτρινο που βρήκαμε στα παιχνίδια μας, στις θείες, στις γιαγιάδες και στις νονές μας. Και όσοι δεν βρήκαμε δανειστήκαμε από τους συμμαθητές μας που τα έφεραν δυο και τρία μαζί! Μάλιστα κάναμε πολλά παιχνίδια φωνολογικής καλλιέργειας με τα ονόματα που δώσαμε στα ζωάκια του βυθού. Ρίτσα η Φωκίτσα, Ζαχαρίας ο καρχαρίας, Ειρήνη το Δελφίνι, Χρύσα το χρυσόψαρο, Φαίη η φάλαινα και φυσικά δώσαμε όνομα και στο καλαμαράκι και το ονομάσαμε Μαράκι! Τώρα όλοι θα είναι χαρούμενοι στο βυθό!

Μα δεν κράτησε πολύ η χαρά μας! Ξαφνικά σκουπίδια κόντεψαν να κάνουν κακό στους φίλους μας! Δίχτυα και σακούλες και παιχνίδια και μπουκάλια και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί! Όχι, όχι αυτό δεν θα το ανεχτούμε!!!






Θα εξηγήσουμε σε όλους ότι όοοοολα αυτά τα σκουπίδια έπρεπε να βρίσκονται στους κάδους και μάλιστα στους σωστούς κάδους γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι σκουπίδια αλλά ανακυκλώσιμα υλικά! Ορίστε φτιάξαμε και ολόκληρη γωνιά γι'αυτόν τον λόγο! Αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί όλα μπορούν να κάνουν κύκλο απ' την αρχή! Το λένε και τα σήματα πάνω στα γιαουρτάκια μας! Το μαθαίνεις φυσικά και στα παραμύθια που λένε πάντα την αλήθεια!
Μα δεν ανακυκλώνονται μόνο οι συσκευασίες αλλά και οι μπαταρίες! Και  κάτι ακόμα σημαντικό, ανακυκλώνονται και τα φύλλα, τα κλαδιά, τα τσόφλια και οι μπανανόφλουδες παρακαλώ!!! Ένας κάδος στην αυλή μας θα γίνει λίπασμα για τον κήπο μας. Με υπομονή θα τον γεμίσουμε!





Μάλιστα με κομπόστ φυτέψαμε και το μικρό μας χωράφι, μια δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κάναμε αίτηση και τώρα μπορούμε να χαιρόμαστε το δικό μας μικρούλι χωράφι μέχρι να έρθει ο καιρός που θα καλλιεργήσουμε τον κήπο μας!







Με την ανακύκλωση κάνει κανείς απίθανα πράγματα! Για την ακρίβεια εμείς βάψαμε ρολά από χαρτί υγείας και πάνω τους βάλαμε αυγά (που πριν η κυρία Κατερίνα μας τα άδειασε) στα οποία φυτέψαμε σποράκια από γρασίδι. Έτσι σε λίγο καιρό θα έχουμε τους δικούς μας απίθανους τυπάκους που θα τους κουρεύουμε! Αυτό όμως προϋποθέτει να φροντίζουμε τα αυγά μας γιατί πολύ τα έχουμε αγαπήσει!!! 
Κι αν νομίζετε ότι θα αφήσουμε έτσι παραπονεμένο το Μαράκι και τους φίλους του κάνετε μεγάλο λάθος! Απλώς κάντε υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα και θα μάθετε τα σχέδιά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου