Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

"Πρέπει κανείς να εφεύρει τον εαυτό του" (Α)


Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με ένα πρόβλημα:μια φανταστική βόλτα στη ζούγκλα μας παρέσυρε και χάσαμε το δρόμο της επιστροφής! Ευτυχώς ο μπαμπάς ενός παιδιού μας είναι αστυνομικός και μας βρήκε εύκολα αλλά για να μας σώσει ζήτησε... κάτι που να αποδεικνύει ότι είμαστε εμείς!!! "Ουφ! πώς θα ξεμπερδέψουμε τώρα που μόνο οι κυρίες έχουν ταυτότητες;;;; Θα φτιάξουμε κι εμείς!!!" Η λύση δόθηκε από τα παιδιά και η συνέχεια επί της διπλανής εικόνας. Τα βασικά στοιχεία αναγνώρισης καταγράφηκαν και φυσικά σωθήκαμε από τη ζούγκλα!!!



Η δημιουργία των ταυτοτήτων οδήγησε και στην ανάγκη να παρακολουθούμε καθημερινά ποιοί είναι παρόντες και ποιοι απόντες, πόσοι είμαστε και ποια κυρία είναι μαζί μας. Έτσι φτιάξαμε ένα παζλ που ο καθένας ζωγράφισε το δικό του κομμάτι, έβαλε τη φωτογραφία και το όνομά του και το κρεμάσαμε στην πόρτα μας, όπου μας εξυπηρετεί λειτουργικά να το διαχειριζόμαστε. Άλλωστε το να βλέπουμε μια χαρούμενη γη να φωνάζει πως όλοι ταιριάζουμε είναι ένα ανθρώπινο μήνυμα καλοσωρίσματος!

"Οι φωτογραφίες των παιδιών έχουν καλυφθεί με αστεράκια για λόγους διασφάλισης προσωπικών δεδομένων.






Ένα ωραίο πρωί υποδεχτήκαμε τον Ζαχαρία στο σχολείο μας, ένα όμορφο και πολύχρωμο πουλί που είχε τα γενέθλιά του ... εμείς του φτιάξαμε ένα σπίτι για δώρο (με σκοπό να το δελεάσουμε και να μείνει μαζί μας) και αυτό για αντάλλαγμα μας μαθαίνει την ημερομηνία και μας βοηθάει να εντοπίσουμε τα δικά μας γενέθλια που τα καταγράψαμε στο τρενάκι μας!






Η συνέχεια της εβδομάδας μας έδωσε τη δυνατότητα να προβούμε στην αναγνώριση πολλών χαρακτηριστικών (εξωτερικών και εσωτερικών) και να τα καταγράψουμε με διάφορους τρόπους, ζωγραφική, γραφή, ραβδόγραμμα και μετρήσεις.






Δύο υπέροχα βιβλία που διαβάσαμε μας επισήμαναν πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάμε τον εαυτό μας και να τον αγαπάμε προσπαθώντας πάντα να τον βελτιώσουμε. Τα βιβλία έδωσαν τροφή για πολλές συζητήσεις, αστείες και σοβαρές... 



Παράλληλα, η ζωγραφική απεικόνιση των αγαπημένων μας παιχνιδιών πήρε τη μορφή συνόλων και υποσυνόλων με το διάγραμμα Venn, το οποίο μας απέδειξε πως τα δύο φύλλα εκτός από διαφορές έχουν και πολλές ομοιότητες!!!

Τέλος, μάθαμε και τη χρήση του καβαλέτου μέσα από τον πιο κοντινό μας συμμαθητή (γιατί είναι νωρίς να μιλήσουμε για φιλίες). Ο καθένας επέλεξε έναν αγαπημένο συμμαθητή και ζωγράφισε το πορτραίτο του. Πέρα από το να αναγνωρίσουμε χαρακτηριστικά στο δικό μας πρόσωπο, αναγνωρίζουμε και στων άλλων μέσα από την παρατήρηση. 


Η επεξεργασία του θέματος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ έπεται την επόμενη εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου