Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Απόκριες... θέλω χρώμα, κέφι, χορό και λίγο από Joan Miro!!!


Oι απόκριες για εμάς ξεκίνησαν με έναν παραπεταμένο Άγιο Βασίλη, τον οποίο μετατρέψαμε σε Βασιλιά Καρνάβαλο κολλώντας επάνω του σχήματα σε διάφορα χρώματα !!! Το μέγεθός του είναι ίσο με ενός ενήλικα και φυσικά παίζουμε συχνά μαζί του!!!

To γνωστό μουσικό άκουσμα:"Καρναβάλι των ζώων" μας ενέπνευσε για να δημιουργήσουμε τις δικές μας μάσκες από χάρτινα πιάτα και μόνο!!! Δηλαδή όχι μόνο... και πολλή πολλή όρεξη!!!










 Κι έπειτα ήρθε η σειρά των μαγικών καπέλων... Αφού τα φτιάξαμε με άχρηστα υλικά, στη συνέχεια φορέσαμε μαγικές μπέρτες (διάφορα υφάσματα) πήραμε έναν μεγεθυντικό φακό και ψάξαμε παράξενα πλάσματα στο έργο του Joan Miro: "Το καρναβάλι του αρλεκίνου". Τα εντοπίσαμε, τα περιγράψαμε, φανταστήκαμε πώς θα μιλάνε και πώς θα χορεύουν, τα μιμηθήκαμε με χορό και τραγούδι και αφού απελευθερωθήκαμε κλείσαμε για λίγο τα μάτια και ονειρευτήκαμε τα δικά μας πλάσματα. Τα ζωγραφίσαμε και τα νήπια αποφάσισαν να γράψουν έναν τίτλο. Με τη βοήθεια του αλφάβητου, έγραψαν τον τίτλο που αποφάσισαν όλοι μαζί να δώσουν στο έργο τους: ΤΡΕΛΟΝΙΡΟ. Ό,τι πουν οι καλλιτέχνες!!!

 Η εβδομάδα μας τελείωσε με τους χαρταετούς μας και το πάρτι που οργανώθηκε στο σχολείο μας με τη συμμετοχή των γονιών μας. Φάγαμε, παίξαμε, τραγουδήσαμε και πετάξαμε τους πολύχρωμους χαρταετούς μας στην αυλή!!!









Απόκριες είναι χαρά, χορός, στολές και μάσκες, χρώματα, γέλιο και λίγη επίδραση από τις ονειρικές σκέψεις του Joan Miro!!! Και του χρόνου με υγεία!!!












 Kαι μια "ζωντανή" εκδοχή του έργου... τροφή για σκέψη επόμενων δραστηριοτήτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου