Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Χάρης και Φάρις... η προσφυγιά και η καρδιά. Συναισθήματα.

Ο Χάρης και ο Φάρις είναι ένα βιβλίο που προσεγγίζει το προσφυγικό ζήτημα με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και κατανοητό τρόπο για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Ένα βιβλίο κατάλληλο να διαπεράσουμε από τα περισσότερα συναισθήματα και να αντιληφθούμε σημεία του καιρού μας...

Διαβάζοντας το βιβλίο ο φίλος μας, ο Τάκης μας διηγήθηκε τα συναισθήματά του και μιλήσαμε γι' αυτά μέσα από προσωπικά βιώματα.




 
Προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε την αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου μας κάθε φορά που βιώνουμε ένα διαφορετικό συναίσθημα. Τα βασικά συναισθήματα σύμφωνα με τους ερευνητές ειναι: χαρἀ, λύπη, θυμός, φόβος, έκπληξη, ενδιαφέρον και αηδία.  Στη συνέχεια αντιστοιχήσαμε στα προσωπάκια των συναισθημάτων τις εικόνες που τα αναπαριστούν και τέλος με τη βοήθεια του αλφάβητου εντοπίσαμε τις λέξεις των συναισθημάτων κυρίως από το πρώτο γράμμα τους.


Ζωγραφίσαμε τα γεγονότα που μας προκαλούν διάφορα συναισθήματα, τα καταγράψαμε και τα έχουμε μόνιμα στην τάξη μας για να ανατρέχουμε σε αυτά όποτε χρειαστεί.



Φτιάξαμε και τα δικά μας προσωπάκια με μπαλόνια γεμισμένα με αλεύρι που λόγω της ελαστικότητάς τους μπορούμε να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου ανάλογα με το συναίσθημα που επιθυμούμε να προσδώσουμε. 


Αυτό που μας μένει τώρα είναι να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όντας μέλη σε μια ευρύτερη ομάδα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση...

2 σχόλια:

  1. Σοφία εκπληκτική η ιδές σου να προσεγγίσεις τα συναισοήματα με ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται ένα τόσο φλέγον και σοβαρό θέμα και εξαιρετική η ιδέα με τα μπαλόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε Μαράκι! Πάντα με τον καλό το λόγο... Οι συζητήσεις μας με βοηθούν πολύ, η εμπειρία σου είναι πολύτιμη για μένα!!!

      Διαγραφή