Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ένα μυρωδάτο μουσείο στα σκαριά...


Παγκόσμια ημέρα μουσείων σήμερα. Εμείς ωστόσο έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Ο φίλος μας ο Paul (Salopek) μας απέστειλε ένα βίντεο στο οποίο μας ρίχνει την ιδέα να μετατρέψουμε όλη μας την έρευνα  για τα βότανα σε μουσείο. Η σκέψη του βρήκε ένθερμους υποστηρικτές στο σχολείο μας, ειδικά εφόσον η Μελίνα μας η Μελισσούλα (ρομπότ) θα μας ξεναγεί στους χώρους του. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά...


Πρώτα πρώτα επεξηγήσαμε μαζί με τις κυρίες μας των αγγλικών (Εύα και Πόπη) το βίντεο του Paul κι έπειτα κάναμε διάφορες επισκέψεις σε μουσεία, κυρίως εικονικές επισκέψεις και τέλος καταλήξαμε στο δικό μας πρόσφατο μουσείο σχετικά με τον Αγώνα των Ελλήνων το 1821.




Βέβαια υπάρχουν και άλλα εκθέματα στο σχολείο μας, όπως ένα δωμάτιο μουσείου με εκθέματα σχετικά με την οικογένεια αλλά και ένα μικρό μουσείο εντόμων. Τα επισκεπτόμαστε καθημερινά κι έτσι η μετάβαση στη θεματική του μουσείου ήταν εύκολη.



Η κυρία Εύα μας μετέφερε εικονικά σε ένα μουσείο δεινοσαύρων και μάλιστα μας διασκέδασε με ταινία 3d και γυαλιά που φτιάξαμε μόνοι μας με απλά υλικά. Το μουσείο μπορεί να γίνει πραγματική διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!




Καιρός πια να ξεκινήσουμε από το διασκεδαστικό μέρος του μουσείου που εμείς θα φτιάξουμε στο πλαίσιο του τελευταίου εργαστηρίου μας με τίτλο "Το μουσείο αλλιώς". Kαθώς συζητήσαμε για την κυκλική οικονομία μας ήρθε η σκέψη να κάνουμε το μουσείο μας πιο δημιουργικό ώστε ο επισκέπτης να μαθαίνει βιωματικά και ευχάριστα. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα δωμάτιο στο μουσείο μας, ένα play room στο οποίο οι χρήστες θα δημιουργούν οικολογικούς σελιδοδείκτες με αποξηραμένα βότανα! Ετοιμάσαμε λοιπόν 2 κάδους ώστε να συγκεντρώσουμε με τη βοήθεια των γονέων χαρτί (που θα μετατραπεί σε χαρτοπολτό) και αποξηραμένα βότανα. Μάλιστα ήδη τοποθετήσαμε στους κάδους τα βότανα και το χαρτί που υπάρχουν στο σχολείο μας. Επαναχρησιμοποίηση λοιπόν στο μουσείο μας και δημιουργικότητα. Το μαγικό είναι ότι οι σελιδοδείκτες μας θα "μιλούν" αλλά αυτό το κρατάμε για έκπληξη και θα το αποκαλύψουμε αργότερα!


Οι αποφάσεις λοιπόν πάρθηκαν για τα εκθέματα και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει! Πατώματα, τοίχοι, εκθέματα, ταμπέλες... όλα προσεκτικά καμωμένα με αγάπη και ιδιαίτερο ζήλο γιατί θα έχουμε καλεσμένους σύντομα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου