Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η μαγεία της ρουτίνας!!!



Η αμυγδαλιά είναι από τους λίγους ζωντανούς οργανισμούς που ανθίζει μέσα στον χειμώνα και μάλιστα σε όλο της το μεγαλείο! Αυτή η διαπίστωση μας οδήγησε στην παρατήρηση της φύσης και την εναλλαγή ημέρας νύχτας αλλά και εποχών... 




Την είδαμε, την μυρίσαμε, την παρατηρήσαμε, ακούσαμε διάφορους μύθους που υπάρχουν γι' αυτήν, τους δραματοποιήσαμε είτε με αντικείμενα είτε με τους εαυτούς μας και καταλάβαμε την αξία της νύφης του χειμώνα...








Αναπαραστήσαμε τους μύθους με τις ζωγραφιές μας εμπνεόμενοι με όλες μας τις αισθήσεις από την αμυγδαλιά.









Στο τέλος εκφραστήκαμε δημιουργικά και εικαστικά. 












Η παρατήρηση μας οδήγησε στην εναλλαγή ημέρες και νύχτας... Οι υποθέσεις πολλές... Η πραγματικότητα μία... 










Αλήθεια πόσο μέσα πέσαμε στις εικασίες μας;;; Πώς γυρίζει η γη, γύρω από ποιον γυρίζει;;; Κάθε πότε γυρίζει και γιατί έχουμε μέρα και νύχτα;;;; 







Με λίγα παιχνίδια και αρκετή ανακάλυψη βρήκαμε τις απαντήσεις... Η γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και αυτό προκαλεί την εναλλαγή ημέρας και νύχτας!








Είναι τόσο μαγική αυτή η ρουτίνα της γης που την αποτυπώσαμε σε μια απλή κατασκευή μας!










Τα βρήκαμε λοιπόν για την ημέρα και τη νύχτα, με τις εποχές τί γίνεται;;;;  Γιατί αλλάζουμε χρόνο;;;; Πριν από όλα ας θυμηθούμε τις εποχές και τα χαρακτηριστικά τους.










Τώρα η επιστημονική εξήγηση: Η γη δεν γυρίζει μόνο γύρω από τον εαυτό της αλλά και γύρω από τον ήλιο και ανάλογα με τη θέση της η θερμότητα του ήλιου την αγγίζει λιγότερο ή περισσότερο κι έτσι δημιουργούνται οι εποχές. Μάλιστα η Εβελίνα μας σήμερα έχει γενέθλια και επί τη ευκαιρία κατεβάσαμε την αειφόρα τουρτάρα μας (φτιαγμένη από άχρηστα υλικά) για να θυμηθούμε τα γενέθλιά μας και να διαχωρίσουμε τις εποχές (με τα αισθητηριακά μπουκάλια) και τους μήνες επισημαίνοντας τους τακτικούς αριθμούς. Δηλαδή η γη με τις περιστροφές της μας βοήθησε να αντιληφθούμε πολλές πτυχές της ζωής!


Η γη μας ζήλεψε λίγο τα γενέθλια της Εβελίνας μας και αν και μας εξήγησε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2021, γιορτάζει κάθε χρόνο στις 1 Ιανουαρίου την περιστροφή της γύρω από τη γη. Έτσι κάναμε και τα δικά της γενέθλια!







Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες μας ενέπνευσαν να αναπαραστήσουμε τα χαρακτηριστικά των εποχών και να εντοπίσουμε τον χειμώνα που διανύουμε.








Ο μύθος της Αρπαγής της Περσεφόνης που παρακολουθήσαμε σε βίντεο έβαλε φωτιά στην φαντασία μας... 








Πάμε ολοταχώς για το ηλιακό σύστημα!!!
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου