Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ένα καλικαντζαράκι μικρό που κυνηγά των Χριστουγέννων τον θησαυρό!!!


Από την Δευτέρα ξεκινήσαμε να μετράμε 17 ημέρες ως τις διακοπές των Χριστουγέννων και κάθε μέρα σβήνουμε και μία ημέρα από το ημερολόγιό μας. Όμως κάθε μέρα είναι και μία όμορφη έκπληξη στην οποία μας οδηγούν τα καλικανταροφιλαράκια μας!!! Οι κυρίες πάντα με θετική διάθεση συναντούν κάθε μεσημέρι τα παιδιά και τους γονείς και όλοι μαζί προσπαθούμε να βιώσουμε την μαγεία των ημερών έστω και από μακριά... 

Την Δευτέρα λοιπόν το ημερολόγιο μας οδήγησε στη δημιουργία των καλικάντζαρων! Αφού συζητήσαμε για όσα γνωρίζουμε γι' αυτούς, πήραμε απλά υλικά και τους δημιουργήσαμε με την φαντασία μας! Μάλιστα φροντίσαμε να τους βρούμε και από ένα αστείο όνομα! Ο Φρίξος, ο Φαταούλας, ο Λιχούδης... όλοι βαφτίστηκαν με τα αγαπημένα μας τρελοονόματα και είναι έτοιμοι για να βρουν τον θησαυρό των Χριστουγέννων. Μάλιστα κάθε μέρα μας αποκαλύπτουν και ένα γράμμα. 


Την τρίτη οι καλικαντζαροφίλοι μας ένιωσαν λίγο κρύο και μας οδήγησαν να συζητήσουμε για την χειμωνιάτικη ενδυμασία. Παίξαμε διάφορα παιχνίδια ομαδοποιώντας χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα. Έπειτα τους ντύσαμε με τα κατάλληλα ρούχα για να μην κρυώνουν και μάλιστα τους ζωγραφίσαμε και μερικά ακόμη για να έχουν να αλλάζουν. Μην μας αρρωστήσουν κιόλας!



Την Τετάρτη τα καλικαντζαράκια μας ανέφεραν τους φίλους μας τα ζώα. Μάλιστα μας έδειξαν ένα υπέροχο ουκρανικό παραμύθι σε animation, "Το γάντι" κι αφού το αναλύσαμε και εντοπίσαμε τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη αλλά και τους λόγους που το κάνουν αυτό, ζωγραφίσαμε κι εμείς τα αγαπημένα μας. 





Την Πέμπτη μας ενημέρωσαν οι φίλοι μας ότι ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και είδαμε λίγους πίνακες που δείχνουν πώς αυτά καταπατούνται. Ήταν ένα θέμα που το είχαμε θίξει πριν λίγες ημέρες και το θυμόμασταν. Επομένως φτιάξαμε τον φύλακα άγγελό μας, ένα αγγλεάκι με κουκουνάρια και ζωγραφίσαμε όσα θα θέλαμε να μας χαρίζουν οι φύλακες άγγελοί μας που μπορεί να είναι οι γονείς μας, οι φίλοι μας, οι κυρίες μας και όσοι μας αγαπάνε πολύ! 


Ήρθε και η Παρασκευή και τα καλικαντζαράκια μας ενημέρωσαν ότι σήμερα γιορτάζουν τα βουνά αλλά και τα παιδιά του κόσμου! Πόσο σημαντική η φύση αλλά και οι άνθρωποι! Αφού παρακολουθήσαμε μια όμορφη παρουσίαση για τα βουνά και κληθήκαμε να τα περιγράψουμε και να τα διαχωρίσουμε σε διάφορες κατηγορίες, συζητήσαμε για την αναγκαιότητά τους. Μάλιστα τα δύο τμήματα άκουσαν το τραγούδι του Σ. Μάλαμα "Το βουνό" και κατασκεύασαν βοσκούς που έχουν τα πρόβατά τους στις πλαγιές. Το άλλο τμήμα άκουσε το τραγούδι της Ε. Αρβανιτάκη "Το δέντρο των Χριστουγέννων" και ζωγράφισε ένα διαφορετικό δέντρο, ένα δέντρο που αντί για στολίδια έχει είδη πρώτης ανάγκης για όλα τα παιδιά του κόσμου, όπως ακριβώς και στο τραγούδι! 


Τέλος ανακαλύψαμε και τα γράμματα που μας αποκάλυπταν καθημερινά οι φίλοι μας και η λέξη που συνθέτουν είναι το Καλά..... 
Καλά να περάσετε; Καλά κάλαντα; Καλά ξεμπερδέματα; Κανείς δεν ξέρει... Άντε να δούμε τί θέλει να πει ο ποιητής!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου