Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Λίγο πριν το τέλος...

Ένας σχολικός μήνας διαφορετικός... ας δούμε πώς τον διαχειριστήκαμε...





Κοντά μας, στις πρώτες δύσκολες και αμήχανες στιγμές ήταν και πάλι η γη μας, η αγαπημένη μας φίλη! Μας άφησε να εκφραστούμε για το πώς βιώσαμε τον περιορισμό και πώς νιώθουμε τώρα που επιστρέψαμε στο σχολείο κι έπειτα μαζί της ανακαλύψαμε τους νέους κανόνες που χρειάζεται να τηρούμε μέσα στην τάξη και έξω στην αυλή. Φυσικά βρήκαμε και τρόπους να στέλνουμε φιλιά και να χαιρετιόμαστε χωρίς να κινδυνεύει κανείς! Ας πόσο πολύτιμη είναι αυτή η γη....!!!

Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί νιώθαμε αρκετά φορτισμένοι συναισθηματικά και γι΄ αυτό το λόγο φροντίσαμε με ένα υπέροχο βιβλίο του Α. Παπαθεοδούλου: ¨Το κοκαλάκι της νυχτερίδας¨ να τονώσουμε το ηθικό μας και κυρίως την αισιοδοξία μας... Το παραμύθι το έκαναν δραματοποίηση οι κυρίες, το διαβάσαμε κι όλας και κρατήσαμε το σημαντικότερο... την ελπίδα!

Τα νέα δεδομένα άλλαξαν και την καθημερινότητά μας μέσα στην τάξη, το παιχνίδι μας και όλα όσα είχαμε συνηθίσει.. Αλλά το παιχνίδι και η χαρά δεν σταματάνε! Και χορέψαμε και παίξαμε και τον κουμπαρά μας εκμεταλλευτήκαμε και πήραμε καινούρια παιχνίδια! Μας χωρίζει μόνο λίγη απόσταση, η αγάπη μας είναι ίδια!


Οι ρουτίνες ήταν ανάγκη και αυτές να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους! Νέοι τρόποι διαχείρισης λοιπόν. Καταγραφή καιρού σε ατομικό φύλλο εργασίας ή αυτοσχέδια τηλεόραση με κάμερα και μικρόφωνο για ζωντανή μετάδοση ημερομηνίας, καιρού και καταμέτρησης παιδιών! Tαυρωνίτης Channel παρακαλώ!!!

Φάκελοι και αναμνηστικά έτοιμα!!! Εργαστήκαμε αρκετά αλλά ποιος δεν αγαπάει τα εικαστικά!!!





Γλυκό καλοκαιράκι πάντα είναι η παρηγοριά μας! Μάλιστα το παραμύθι της Λ. Βαρβαρούση:¨Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει¨ μας ενέπνευσε να θέσουμε τους δικούς μας στόχους φεύγοντας από το νηπιαγωγείο! Φυσικά μιλήσαμε και για τον φίλο μας τον ήλιο που όμως μπορεί να μας βλάψει αν δεν προστατευτούμε και κάναμε πολλές ακόμα δημιουργίες που μυρίζουν καλοκαιρινή δροσιά!!!

Η τελευταία μας δράση για τη γη στο πλαίσιο του Let's do it Greece 3' τη φορά, έγινε με πολύ απλούς τρόπους και μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ 
Φτιάξαμε λουλούδια από βότσαλα για να αναβαθμίσουμε αισθητικά τον κήπο μας, ποτίσαμε τα δέντρα της αυλής μας και φτιάξαμε ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα!

Τέλος, εφόσον φέτος δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις, προβάλαμε τις φωτογραφίες από την περσινή μας επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο και αποτυπώσαμε στο χαρτί πώς φανταζόμαστε τη σχολική μας ζωή εκεί... 


Όχι, δεν τελειώσαμε ακόμα!!! Έχουμε άλλες δυο μέρες να αποχαιρετίσουμε ο ένας τον άλλο.... 



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου