Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Καλώς ήρθες Χειμώνα με τις ομορφιές σου!!!

Τα ρούχα, ο καιρός, η διάθεση, τα ζώα που παίρνουν τον μακροσκελή υπνάκο τους, όλα αυτά τα όμορφα και μαγικά φτιαγμένα από τη φύση μας οδηγούν στις εκπλήξεις του χειμώνα... Σιγά σιγά οικοδούμε τις γνώσεις μας για το θέμα με τρόπο πάντα παιχνιδιάρικο που κρύβει μεθόδους και τεχνικές καλλιέργειας δεξιοτήτων και στάσεων ζωής!

Πριν από την εξόρμηση στα χειμωνιάτικα τοπία ας μας συνεπάρει μια ιδεοθύελλα... Χειμώνας ακούω και μου έρχονται πολλά στο μυαλό!



Οι πρώτοι χιονάνθρωποι κάναν την εμφάνισή τους στο σχολείο μας! Αρχικά ήταν ένας αλλά μετά έγιναν πολλοί και μάλιστα φτιαγμένοι με ό,τι υλικό και τρόπο μπορεί κανείς να φανταστεί, με εφημερίδες και ύφασμα, με χαρτόνι και παλάμες, με ρολά υγείας και με κουκουνάρια!!! Χειμώνας χωρίς χιονάνθρωπο γίνεται;

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι πριν τους χιονανθρώπους προηγήθηκαν οι χιονονιφάδες αλλά τί να κάνουμε που οι χιονάνθρωποι είναι η αδυναμία μας! Αλλά και τις χιονονιφάδες δεν τις αφήσαμε παραπονεμένες! Τις εξερευνήσαμε και μας εντυπωσίασαν με την συμμετρία και την σχηματική τους ομορφιά! 

Καλωσορίσαμε και τον Γενάρη με ποιήματα και κάναμε πολύυυυυ δρόμο για να συνθέσουμε τη λέξη χειμώνας... Έχει και ο χειμώνας τις δυσκολίες του!



Γάντια, κασκόλ, σκουφιά και ζεστά πουλόβερ μας προφυλάσσουν από το κρύο! Έτσι κι εμείς ζωγραφίσαμε τις δικές μας μπουγάδες, παίξαμε με ποσότητες και αριθμούς και φτιάξαμε ένα σκουφί κεντημένο με λέξεις! (Την ιδέα την πήραμε από τον Ραφτάκο των λέξεων,αλλά μην το πείτε πουθενά!!!)

Το πιο ωραίο μέρος του ταξιδιού μας ήταν τα αγαπημένα μας ζώα, τα ζώα των πάγων αλλά και αυτά που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Τα μιμηθήκαμε λίγο και οι κυρίες νόμιζαν ότι κοιμηθήκαμε!!! Τα ζωγραφίσαμε, τα βοηθήσαμε να μαζέψουν το φαγητό τους και να πάνε στις φωλίτσες τους, να κάνουν τα πιγκουινάκια μας αγώνες δρόμου (και λίγες τούμπες στους πάγους) και περάσαμε υπέροχα μαζί τους μαθαίνοντας τις συνήθειές τους! 
 
Οι κυρίες μας διάβασαν πολλά βιβλία σχετικά με τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, με καινούριες τεχνικές αφήγησης και παίξαμε τόσο μα τόσο πολύ που η φιλαναγνωσία προέκυψε αβίαστα!

Τόσο που τελικά αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο με κείμενο και εικονογράφηση δική μας παρακαλώ!!! 
Καλό χειμώνα είπαμε;

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου