Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ευρωπαίοι κοσμοναύτες στη γειτονιά του Ήλιου!!!




Ευρωπαίοι κοσμοναύτες θα γίνουμε κι εμείς καθώς ήρθε η ώρα να μάθουμε πως ανήκουμε σε μια ομάδα χωρών που συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, και για την διερεύνηση του σύμπαντος. Έτσι φτιάξαμε τον διαστημικό μας σταθμό με τη σημαία της Ε. Ε. , τον ΕSA και είμαστε έτοιμοι για εξερευνήσεις με συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων, όπως αρμόζει σε κάθε ομάδα.














Πρώτα απ'  όλα ασχοληθήκαμε με την αρχή της δημιουργίας του κόσμου από επιστημονική οπτική και καταγράψαμε τα στάδια του Μπιγκ Μπανγκ! Από μια απλή κουκίδα ζωής έγινε ολόκληρο το σύμπαν.... ενδιαφέρον!!!
Και έτσι σιγά σιγά δημιουργήθηκε η δική μας γειτονιά, η γειτονιά του ¨Ηλιου!!! Την ζωγραφίσαμε πάνω σε ένα τεράστιο χαρτόνι τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και μέσα στα χρώματα βάλαμε υγρό πιάτων για να μείνει η ζωγραφιά πάνω στο αλουμινόχαρτο!!!
Ενδιαφέρουσα τεχνική!!!



 Έπειτα φτιάξαμε τον αστροναύτη μας, τον πύραυλό μας, βάλαμε και τις στολές του αστροναύτη και του μηχανικού και ... ΦΥΓΑΜΕ!!!







Από όλους τους πλανήτες, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στη γη και μάλιστα σε μια ομάδα χωρών που είναι και η Ελλάδα μέλος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνθέσαμε τον χάρτη και το ταξίδι έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον... έπεται και συνέχεια!!!








Διασκεδάσαμε πολύ με το τραγούδι του Χ.  Κατσιμίχα "Μια γιορτή στη γειτονιά του Ήλιου" και μάλιστα παίξαμε με τους πλανήτες στο εικονόλεξο. Ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι που αποδίδει με ευφάνταστο τρόπο τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των πλανητών του ηλιακού συστήματος!!!








 Και έπεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ....!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου