Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Υγιεινό σνακ!!! Τόσες επιλογές και τόσα να μάθουμε!


 Στο νηπιαγωγείο μας οργανώσαμε μια ώρα ξεχωριστή, την ώρα του υγιεινού σνακ. Οι γονείς μας έχουν εφοδιάσει (παραεφοδιάσει θα λέγαμε!) με όσα τους έχουμε προτείνει και... ξεκινήσαμε! 
Τη Δευτέρα ήπιαμε φρεσκοστυμμένο χυμό από ζομερά πορτοκάλια. Μάθαμε με πολύ διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο το μισό και το ολόκληρο!





Την Τρίτη τα καρότα και τα αγγούρια είχαν την τιμητική τους!!! Πριν τα χρωματιστά κομματάκια πάνε στα στοματάκια μας και στα στομαχάκια μας, δημιουργήσαμε συνθέσεις. Λουδούδια, γράμματα, αριθμούς, ανθρώπους και σχήματα. Καροτοαγγουροσυνθέσεις!!!






 Την επόμενη μέρα μάθαμε να γεμίζουμε τα ποτηράκια μας με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Τέλειος συνδυασμός γεύσεων και τέλειος τρόπος για να εξασκηθούμε στο... γέμισμα!!!
Την Πέμπτη γλυκαθήκαμε τόοοοσο πολύ!!! Το παστέλι έκανε τη δουλειά του αλλά μας παίδεψε λίγο γιατί σε κάθε έναν μας αντιστοιχούσε ένα κομμάτι. Όσα παιδιά, τόσα κομμάτια! Ακονίσαμε λίγο και τη μαθηματική μας σκέψη!Το καλύτερο όμως είναι ότι μετά από διαπραγματεύσεις πήραμε και δεύτερο κομμάτι!!!
Η εβδομάδα τελείωσε με το ζουμερό ρόδι! Τα κατακόκκινα σποράκια μας έδωσαν μια ιδέα! Να φτιάξουμε την αριθμογραμμή μας πάνω σε μία ροδιά!!! Και αφού τα γράψαμε, τα μετρήσαμε και τα ξαναμετρήσαμε, τελικά... τα φάγαμε!!!

Αφορμή για διασκεδαστική και βιωματική μάθηση μπορεί να είναι ακόμα και ένα σποράκι από  ρόδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου