Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Ψάξε περισσότερο στον καθρέφτη για τον Άλλο (A. Machado)


Από τα πρώτα θέματα που προσεγγίζουμε στο νηπιαγωγείο κάθε χρόνο είναι ο εαυτός μας, η αντίληψη της δικής μας προσωπικότητας και των επιμέρους στοιχείων της. Ένας καθρέφτης, πολλά παραμύθια, αρκετοί καλλιτέχνες και αμέτρητες συζητήσεις μας οδήγησαν στην ανακάλυψη του εαυτού μας, στην διαφοροποίησή του από τους γύρω μας αλλά και στον εντοπισμό των κοινών μας στοιχείων. 
Αρχικά παίξαμε με τους καθρέφτες είτε αληθινούς είτε φτιαγμένους από CD και προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε τους εαυτούς μας.





Μάλιστα οι καλλιτέχνες που πρώτοι επιχείρησαν να αποτυπώσουν εικαστικά τους εαυτούς τους έγιναν η έμπνευση μας. 





Στη συνέχεια αποφασίσαμε να φτιάξουμε το pop up βιβλίο του εαυτού μας. Μέσα βάλαμε και τί δεν βάλαμε! Το πορτραίτο μας, το ύψος μας, το βάρος μας, τα αγαπημένα μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας, το σπίτι μας, το όνομά μας, το ταλέντο μας και φυσικά το τύπωμα από το χέρι μας! 


Φυσικά δεν παραλείψαμε να παίξουμε με όλα αυτά, μετρώντας τη Λέβη, ακούγοντας τα αγαπημένα της Πόλκας και της Ρόζας, βρίσκοντας τα κοινά μας στοιχεία, ανακαλύπτοντας το όνομά μας και διασκεδάζοντας με ομαδικά παιχνίδια...



Τελικά, μετά από δύο περίπου εβδομάδες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το βιβλίο μας στο οποίο ο εαυτός μας λειτουργεί ως επισκέπτης, ήρωας και σελιδοδείκτης! Πανάκριβος θησαυρός αυτό το βιβλίο κυρίως όταν μεγαλώσουμε και το βρούμε στα συρτάρια του πατρικού μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου