Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Οι ρουτίνες είναι χαρά και ασφάλεια για τα παιδιά!


Μπορεί η λέξη ρουτίνα να είναι επιφορτισμένη αρνητικά, όμως η ζωή μας είναι γεμάτη από επαναλαμβανόμενες διαδικασίες που οργανώνουν τον χωροχρόνο μας και μας βοηθούν να έχουμε σταθερές. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά καθώς οι ρουτίνες, όπως το παρουσιολόγιο, η ημερομηνία και ο καιρός είναι τα στοιχεία εκείνα που βοηθούν να οργανώσουμε την τάξη και να επιτύχουμε ένα κατάλληλο αναπτυξιακά περιβάλλον που θα εφαρμοστεί η παιδαγωγική δράση. Επίσης οι ρουτίνες συμβάλλουν στην ασφάλεια και αυτοπεποίθηση των παιδιών (ξέρω τί θα γίνει μετά) και ρυθμίζουν την καθημερινότητά τους στο σχολείο λειτουργώντας ως μοχλός ενδυνάμωσης της ομάδας. Ας δούμε τις δικές μας ρουτίνες κατά τμήμα!


Στο τμήμα 1 η χλωρο-φίλη μας η Λέβη βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τον χρόνο και τις υποδιαιρέσεις του με τα στιχάκια που μας έστειλε και δημιουργήσαμε τα παιδιά και τα εγγόνια του γερο χρόνου. Στο τέλος φτιάξαμε και τις μέρες που κουβαλάει διαρκώς στο σακί του! Επίσης, αναρτήσαμε τον πίνακα όπου θα καταγράφουμε τον καιρό αλλά και πόσοι είμαστε! Οι εποχές και τα καιρικά φαινόμενα έγιναν με αισθητηριακά μπουκάλια που γέμισαν και ζωγράφισαν τα παιδιά και παράλληλα λειτουργούν και ως μια γωνιά ηρεμίας για τις δύσκολες ώρες...


Στο τμήμα 2 το ημερολόγιό μας είναι βγαλμένο από τη φύση καθώς υπέροχα θαλασσόξυλα το συνθέτουν! Εμείς στεκόμαστε καθημερινά περήφανοι δίπλα του και αλλάζουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Φυσικά καταγράφουμε και όσους λείπουν και έχουμε μια υπέροχη αριθμογραμμή να μας βοηθά! 




Τέλος, στο τμήμα 3 το κολιμπρί με τα αστεία του κάνει τις ρουτίνες να είναι κάθε μέρα διαφορετικές! Στο σπίτι του τοποθετούμε την ημερομηνία και οι εποχές είναι οι πίνακες ζωγραφικής της τάξης μας που φτιάξαμε με τα χεράκια μας! Τέλος, τα αισθητηριακά μπουκάλια μας βοηθούν να εντοπίσουμε τον καιρό της ημέρας. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου