Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψουμε έναν καινούριο κόσμο! (Alfred Tennyson)


Με χαμόγελα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, παιχνίδια γνωριμίας, γνωριμία του χώρου, τραγούδια, χορό και χαρά, πολλή χαρά που είμαστε πάλι όλοι μαζί! Ας δούμε πώς κύλισαν οι πρώτες μας μέρες!





Αναγνωριστικές οι πρώτες ώρες, γνωριστήκαμε μεταξύ μας, γνωρίσαμε τους χώρους του σχολείου μας (σε αυτό βοήθησαν οι περσινοί μαθητές που ξέρουν τα κατατόπια), χαιρετίσαμε την άλλη τάξη, ζωγραφίσαμε ό,τι μας έχει κάνει εντύπωση από το σχολείο (η τσουλήθρα και ο κήπος είχαν την τιμητική τους) και φυσικά συζητήσαμε και πολύ γιατί με τον διάλογο γνωρίζονται πάντα καλύτερα οι άνθρωποι.


Θυμηθήκαμε και τις καλοκαιρινές μας στιγμές και ανοίγοντας έναν καλοκαιρινό θησαυρό ως σπουδαίοι καπετάνιοι καταθέσαμε τις γλυκές μας αναμνήσεις από το καλοκαιράκι που στον τόπο μας ακόμα καλά κρατεί!




Ήρθε και η ώρα να επισκεφτούμε και να φροντίσουμε τον κήπο μας, όσα δηλαδή από τα φυτά μας επέζησαν από τον καύσωνα. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την υπέροχη μαμά του σχολείου μας Αριάνα που φρόντισε τον κήπο μας όοοοολο το καλοκαίρι μαζί φυσικά με την μαθήτριά μας (ονόματα αποφεύγουμε να λέμε για τη διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων)! Εμείς θυμηθήκαμε πώς φροντίζουμε τον κήπο, τον ποτίσαμε με τα κουβαδάκια μας και φυτέψαμε τα πρώτα μας σποράκια για το καλό της σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε! Να εξελιχθούμε όλοι μας όπως ένα σποράκι που λαμβάνει φροντίδα και αγάπη!


Μια έκπληξη μας περίμενε την Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή! Η κυρία Εύα που ξέρει πολύ καλά αγγλικά θα έρχεται για να μας βοηθήσει να επικοινωνούμε σε αυτήν την γλώσσα που χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι στη γη. Μάλιστα εμείς ακούσαμε το Love me do των Beatles, χορέψαμε με όλη μας την ψυχή και εντοπίσαμε την πιο όμορφη πρόταση που έχουν ανακαλύψει οι άνθρωποι I love you. Η κυρία Εύα την έγραψε στα αγγλικά οι άλλες κυρίες στα ελληνικά κι εμείς εντοπίσαμε ομοιότητες. Τελικά πάντα υπάρχει κάτι κοινό ανάμεσα στις λέξεις διαφορετικών γλωσσών... Φυσικά γνωριστήκαμε και με την κυρία Εύα που θα την έχουμε συχνά μαζί μας. Την Παρασκευή η κυρία Εύα έπαιξε μαζί μας στην αυλή αλλά και στον κοινό μας χώρο και μας έμαθε ένα υπέροχο παιχνίδι που μας πήγε μια μεγάλη βόλτα στη φαντασία μας, πηδήξαμε, κολυμπήσαμε, σκαρφαλώσαμε και τρέξαμε στα αγγλικά! 


Τέλος παίξαμε, παίξαμε, παίξαμε, μέσα και έξω από το σχολείο μας, στην μπροστά και την πίσω αυλή μας, μοιραστήκαμε παιχνίδια και μιλήσαμε πολύ για τη νέα μας αρχή! Η συνέχεια προβλέπεται λαμπρή!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου