Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Παιχνίδι, μάθηση, ενημέρωση.

Οι εποχές μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας την εβδομάδα που μας πέρασε. Η αλλαγή του καιρού ήταν μια καλή αφορμή να συζητήσουμε τις αλλαγές στον καιρό. Ένα δέντρο ο πρωταγωνιστής της δραστηριότητάς μας που περίμενε να ντυθεί! Δραματοποιήσαμε τις εποχές, ομαδοποιήσαμε καπάκια σύμφωνα με τα χρώματα κάθε εποχής και στολίσαμε το δέντρο μας! Εν όψει των γενεθλίων του Μιχάλη μας, αναφερθήκαμε στους μήνες που σηματοδοτούν τις εποχές και τοποθετήσαμε τα μπαλόνια των γενεθλίων μας με το όνομα και την ημερομηνία γέννησής μας πάνω στα κλαδιά! Το έργο μας θα στολίζει πια την τάξη μας και λειτουργεί ως πίνακας αναφοράς τόσο για τις εποχές όσο και για τα γενέθλια των παιδιών!

Ο Ζαχαρίας που ζει στο δικό του σπίτι μας βοήθησε να οργανώσουμε την ημερομηνία και τον καιρό. Μια απαραίτητη ρουτίνα που συμβάλλει στην αντίληψη του χρόνου, μια έννοια αρκετά δύσκολη για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με τον γλυκό μας φίλο όμως όλα φαίνονται πιο βατά και ευχάριστα!






Η εβδομάδα επισφραγίστηκε από τη συνέλευση με τους γονείς. Σημαντικά ζητήματα αναλύθηκαν και σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν. Φυσικά η συζήτηση με τους γονείς δεν σταματά σε μια συνέλευση αλλά όσα λέγονται σε τέτοιου είδους συναντήσεις δεν είναι δυνατό να ειπωθούν στην καθημερινότητα λειτουργίας του σχολείου. Πάντα η συζήτηση δίνει λύσεις, ιδέες και κυρίως φέρνει κοντά τους ανθρώπους που έχουν κοινό σκοπό.



Τέλος, δεν ξεχνάμε κάθε βδομάδα να συναντιόμαστε στον κοινό χώρο τα δύο τμήματα και να διασκεδάζουμε με μουσικοκινητικά παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες που ενισχύουν την ομαδικότητά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου