Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Όποιος τα ύστερα μετρά, ποτέ του δεν σκοντάφτει!

Κανόνες με χαρτάκια post-it για να ανανεώνονται εύκολα και θετικό πρόσημο για να μην ενέχουν απαγορευτικές έννοιες που δημιουργούν δυσαρέσκεια. Κανόνες και σε μορφοποίηση, με τον κύριο Κανονάκη! Βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις τάξεις μας για να ανατρέχουμε σε αυτούς κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούν... και το απαιτούν συχνά!!! Οι κανόνες βέβαια αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν υπάρχουν σε κάθε πλαίσιο. Επομένως παίξτε κι εσείς με απλούς κανόνες στο σπίτι  που εμπερικλείουν όλα τα μέλη!

Το ελεύθερο παιχνίδι στα κέντρα ενδιαφέροντος είναι η καθημερινή μας ασχολία όμως συχνά δημιουργούνται εντάσεις... διαπιστώσαμε λοιπόν ότι ακόμα και αυτή η ελεύθερη ασχολία υπόκειται σε κανόνες όταν αφορά πάνω από έναν... και στην προκειμένη περίπτωση αφορά 22!!! Τα αγαπημένα μας minions έγιναν οι φίλοι που θα δηλώνουν την παρουσία μας σε κάθε γωνιά! Τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας!!! Φυσικά ο συνωστισμός σε δημοφιλείς γωνιές λύθηκε με αυτόν τον τρόπο!

Η οργάνωση στις τάξεις μας συνεχίζεται! Τα συρτάρια μας περιέχουν τακτοποιημένους φακέλους με τα ονόματά μας, έναν για εργασίες και ζωγραφιές με ημερομηνία που θα αδειάζει κάθε μήνα και έναν με το ανθρωπάκι του μήνα, μια εικαστική απεικόνιση που μαρτυρά την εξέλιξη του ιχνογραφήματος και μας δίνει πολλές πληροφορίες για το γνωστικό αλλά και συναισθηματικό υπόβαθρο των παιδιών.



Ποιος θα καθαρίσει τα τραπέζια; Ποιος θα μοιράσει μαρκαδόρους; Ποιος; Η κατανομή των βοηθών στις ημέρες της εβδομάδας έδωσε τη λύση στο πρόβλημα. Τώρα πια ξέρουμε ποιο λουλούδι θα φροντίζει τον κήπο μας κι επιπλέον αποκτούμε σιγά σιγά αίσθηση του χρόνου.









Τα παιχνίδια με όοοοολα τα παιδιά του σχολείου ενδυναμώνουν την ομαδικότητά μας και παράλληλα βοηθούν και τις εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν το αίσθημα του ανήκειν. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι εκπαιδευτικοί ως μέλη της ομάδας, έχουν ανάγκη να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Μπορεί να είμαστε τρία τμήματα αλλά πάνω από όλα είμαστε ένα σχολείο και φροντίζουμε να υλοποιούμε κοινές δράσεις χωρίς ωστόσο να χάνουμε την ταυτότητα των τμημάτων μας!!! Ο ιστός της ομάδας ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστικός, όπως και η μεταφορά της μπάλας σε ύφασμα με συνεργασία των παιδιών! 

Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να ολοκληρωθεί το παζλ της οργάνωσης αλλά δεν βιαζόμαστε καθόλου!!! Η εξέλιξη απαιτεί χρόνο, επανάληψη και δουλειά! 
Eπίσης απαιτεί και συνεργασία, γι' αυτό οργανώσαμε την πρώτη μας συνέλευση την Δευτέρα στις 17:00!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου